“Sretne priče” Davora Šišovića u porečkom Domu za starije i nemoćne

U okviru socijalno-inkluzivnog projekta „Sretne priče“, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, u Domu za starije i nemoćne u Poreču, održano je zanimljivo predavanje Davora Šišovića „Istarski besidarnik“, kojim su se stanovnici Doma otisnuli na nova putovanja u dane svojega djetinjstva.

Davor Šišović, novinar i književni kritičar, vrsni je poznavatelj istarskog kulturnog nasljeđa i zaljubljenik u kulturnu baštinu koji je proputovao sva istarska sela neumorno dokumentirajući jezično bogatstvo. Mužarjol, mažurana, tovar, baštin, kavalete, lufca, cengija, potpruh, kaveca, koveštra, brst, košići, …, nizao je Šišović istarske beside, mnoge već zaboravljene, potisnute u sjećanja baš ovih ljudi koji su ga pratili s velikim oduševljenjem. A jedan susret bio je premalo za u njega zbiti sve riječi i sve uspomene koje su se probudile među korisnicima.

Prisutne je pozdravila socijalna radnica Edita Tavra te je zahvalila Gradskoj knjižnici Poreč na trudu kojega ulaže u organizaciju programa za korisnike Doma omogućavajući im na taj način da i oni uživaju u pisanoj riječi uz brojne volontere koji s njima na kvalitetan način provode vrijeme čitajući im i nesebično s njima dijeleći vrijeme.

Zorana Geržinić, koordinatorica volontera Gradske knjižnice Poreč, naglasila je da je dio ovogodišnjeg programa Mjeseca hrvatske knjige posvećen upravo osobama treće životne dobi te da se knjižnica trudi stvarati uvijek neke nove sretne priče koje će korisnike Doma odvesti na daleka putovanja i uljepšati im svakodnevnicu. Gradska knjižnica Poreč i dalje će širiti mrežu pripovjedača, ponosna na sve dosad pročitane i ispričane sretne priče, kao i na one nove koje će do njih doći.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.