Stao otkup plastične ambalaže zbog nedostatka naljepnica

Stao otkup plastične ambalaže zbog nedostatka naljepnicaOd voditeljice trgovine Konzum saznali smo da je jučer primila dopis iz tvrtkine središnjice u kojem se kaže da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio predaju vreća otpada bez naljepnica pa će se uskoro ponovo početi otkupljivati plastična ambalaža


Na glavnom gradskom ambalažnom otkupnom mjestu, na Usluginoj stanici u blizini crkve sv. Nikole, već se gotovo dva mjeseca ne može odložiti plastična ambalaža.
Zašto je tako, upitali smo voditelja stanice Željka Gržinića koji nam je objasnio da Usluga na toj lokaciji samo obavlja posao za tvrtku Konzum čija se trgovina nalazi nedaleko od stanice. No, upoznat je s problemom koji je nastao nakon što Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nije poslao tvrtki Konzum kodirane naljepnice koje su dio sustava kontrole ispravnosti i odlaganja povratne ambalaže. Bez tih naljepnica prihvatni centar Metis u Puli ne bi mogao primiti otpad.

Od voditeljice trgovine Konzum saznali smo da je jučer primila dopis iz tvrtkine središnjice u kojem se kaže da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio predaju vreća otpada bez naljepnica pa će se uskoro ponovo početi otkupljivati plastična ambalaža.

Da su tvrtkama koje su to zatražile odobrili predaju vreća otpada bez kodnih naljepnica, u fondu nam je potvrdio voditelj gospodarenja otpadom Nikola Blažeković, a saznajemo da je do problema došlo zbog zastoja u tiskanju kodiranih naljepnica. Na pitanje zašto su im za odobrenje trebala dva mjeseca te koja je uopće funkcija kodiranih naljepnica, Blažeković nas je uputio na glasnogovornicu fonda Lidiju Tošić kojoj smo uputili dopis, kao i Agrokorovoj službi za odnose s javnošću.
U isto vrijeme u Istracommerceovoj otkupnoj stanici kraj diskonta u Ulici stareh kostanji ambalaža otkupljivala bez problema.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.