Stari Pazin dobio kapelu

Kapelica na Starom PazinuUz nastup zbora iz župne crkve sv. Jurja jučer je, uz prisustvo velikog broja građana, otvorena novoizgrađena kapela svetog Bartula kraj groblja u Starom Pazinu. Kapela je građena od konca travnja, a dovršena je prije tjedan dana. U nju je uloženo je nešto više od 1,1 milijun kuna, rekao je gradonačelnik Neven Rimanić.Izvođač radova i glavni investitor, prema odluci Gradskog poglavarstva, bilo je gradsko komunalno poduzeće Usluga, dok je objekt projektirao pazinski arhitekt Emil Ivančić iz tvrtke AG Studio. Gradonačelnik je napomenuo da je objekt sagrađen novcem od naknada za grobna mjesta, iz gradskog proračuna, pomoći pazinske šumarije Hrvatskih šuma te priloga tvrtki Eltor i Kamen. Nadzor nad gradnjom obavljala je pazinska tvrtka Učka konzalting.
Mjesni župnik Maksimilijan Buždon naglasio je da kapela nosi ime svetoga Bartula jer se nedaleko od mjesnog groblja nekad nalazila istoimena crkva koja je srušena zbog izgradnje željezničke pruge Divača – Pula 1876.
Nakon blagoslova, uslijedio je obilazak i razgledavanje kapele. Otvorenju je prethodila svečana misa u mjesnoj crkvi svetog Jurja i procesija.

Glas Istre

5 komentara na “Stari Pazin dobio kapelu”

 1. centar napisao:

  Baš lijepo da je i taj dio grada dobio kapelicu, ali nisam skužio jel će ona služiti kao pogrebna kapelica ili će se pokojnici prevoziti dole iz grada i dalje?

  A kako to da njihov župnik nije onaj Zgrablić?

 2. Anonimno napisao:

  Lipo da su izgradili kapelicu na staren pazinu.A zaš nebi se takva masa love uložila da se izgradi neko postrojenje da pazinjani se moru zaposlit u temu gradu???????????????

  1. Anonimno napisao:

   rec cu ti ovako iz perspektive jednog poduzetnika: za 1,1miliona kuna neces izgraditi bogznakakvo postrojenje a u njemu ces moc zaposlit svega par radnika. jedino mozes otvorit pogon za sivanje i zaposlit 15 zena sa placom od 2000kn bez pauze za marendu i bez putnih troskova. a onda ces opet kokodakat da se u pazinu otvaraju poslovi na kojima su losi uvijeti i mala placa…

 3. centar napisao:

  Slažem se. Osim Kamena, ima koja veća firma da kolko-tolko radi?

 4. Anonimno napisao:

  zašto bi morala postojat veće firme? ok je i da postoji puno malih. ako propadne veća firma veća je i šteta

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.