STERILIZACIJA MAČAKA U ISTRI PO AKCIJSKIM CIJENAMA, od 160 do 205 za mužjake te 205 do 250 kuna za ženke

OD 15. SIJEČNJA DO KRAJA VELJAČE
Udruga “Mijau” iz Rijeke i ove godine u dogovoru s veterinarskim ambulantama organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija će započeti od 15. siječnja te, zbog velike zainteresiranosti građana trajati cijelu veljaču, dakle do 28. veljače godine, a ukoliko bude potrebno neke ambulante će akciju produžiti i u ožujku. Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom, u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre. Cijena zahvata je od 160 do 205 za mužjake te 205 do 250 kuna za ženke, ovisno o veterinarskoj ambulanti i spolu mačke, vele iz ove udruge te napominju da su inače cijene sterilizacije bez popusta od 400 do 500 kuna, zavisno od ambulante. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

U akciji sudjeluju Veterinarska ambulanta Rovinj, Veterinarska ambulanta Istra vet Rovinj, Veterinar d.o.o. Pula, Veterinarska Bolnica Poreč, Veterinarska ambulanta Vet-centar Poreč, Specijalistička veterinarska praksa Vet. K&K Poreč, Specijalizirana veterinarska ambulanta za male životinje Benčić, Pazin, VET. K&K Umag, Veterinarska ambulanta “Franco” Vodnjan i Privatna veterinarska praksa “PET-VET” Buzet.

S ciljem da pomogne građanima te se tako kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka Udruga “Mijau” moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Napominju da u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke i njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem, a po Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja zakonom je zabranjena i svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Udruga također moli sve jedinice lokalne uprave u Istri da, ukoliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane, također sufinanciraju sterilizacije mačaka, a građane iskoriste kao volontere.

– Istra je turistička destinacija, a svi znamo koliko su zapadni Europljani osjetljivi na bolesne i stradale životinje, po upućenim pozivima za vrijeme turističke sezone. Mnogi od njih ogorčeni su na naše ponašanje i nebrigu prema životinjama, vele iz ove udruge. Za sve savjete vezano uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge “Mijau” na telefon 091/8875688 ili 091/5435819.(B. PETROVIĆ)

https://www.glasistre.hr/pula/sterilizacija-macaka-u-istri-po-akcijskim-cijenama-od-160-do-205-za-muzjake-te-205-do-250-kuna-za-zenke-578597

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.