Štinjan: Kamioni pazinskog Kamena opet jure

kamen_stinjan_2013“Oni su bezobzirni, bahati, ne poštuju ograničenja brzine, neugodni su prema mještanima i turistima, ukratko, život na potezu od Štinjana preko Puntižele do Šuride čine nemogućim”, tim je riječima Mladen Bilić, vlasnik ugostiteljskog objekta na Puntiželi, opisao vozače kamiona pazinske tvrtke Kamen koja eksploatira kamen iz štinjanske luke.

Kaže nam da mu je jasno da je to već dugogodišnji problem mještana Štinjana te da se od naknade koju tvrtka Kamen plaća tamošnjem Mjesnom odboru asfaltiraju ceste i da je uređena javna rasvjeta, no veli da i on ima svoja prava.

– Obveznik sam PDV-a, plaćam poreze i isplaćujem plaće i smatram da nije u redu da nečiji nemar i nepoštivanje zakona prolazi nekažnjeno. K tome, takav način ponašanja direktno ugrožava moj posao, rekao je Bilić.

Pojasnio nam je da se gosti u njegovom restoranu konstantno žale zbog kamiona koji jako brzo voze uskim prometnicama. Dodao je da je to vrlo opasno jer su to ljudi koji su uglavnom na biciklima ili u šetnji pa moraju bježati u stranu kada kamioni prolaze.

K tome, dodao je, zbog težine kamiona uništena je cesta, a samim time i on uništava svoj automobil. No, najviše ga od svega, kaže Bilić, smeta što su vozači vulgarni, neugodni, oduzimaju prednost prolaska i govore svašta kroz prozore.

Još prije nekoliko godina, nastavio je, takvo seksualno uznemiravanje prijavio je policiji, no nitko nikad nije reagirao. Volio bi, rekao je, da se svi pokušaju pridržavati propisa te da kamioni prestanu voziti prije 1. srpnja jer je Puntižela i cijeli okolni dio već prepun turista.

glasistre.hr

5 komentara na “Štinjan: Kamioni pazinskog Kamena opet jure”

 1. ĆO napisao:

  Uzalud vam trud svirači

 2. A policija spava napisao:

  To su divljaci na cesti,nepoštuju brzinu ne poštuju količinu tereta nego našupaju kamjon do bola,nepoštuju druge vozače, rasturaju ceste s težinom a policija mene gre drkat jer recimo mi je zgorila lampadina.
  Zivjela demokracija.

  1. Zvane napisao:

   Gospodine Biliću,
   Radi točnosti, kamijoni nisu od tvrtke Kamen Pazin, već su to privatni prevoznici.

   1. Jure napisao:

    Ne kaže se kamijoni nego kamijuni

    1. Njurgajmo napisao:

     Mislis kamijuoni?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.