Stipendistima podjeljene stipendije

StipendijeOdlukom pazinskog poglavarstva dodijeljene su 23 nove stipendije studentima. Na natječaj je stigla 51 prijava od čega 16 za deficitarna zanimanja. Šest kandidata je priložilo preporuke nadležnog tijela o nadarenosti pa i po toj osnovi ispunjavaju uvjete za dobivanje stipendija.

Iako je bilo planirano da ih se dodijeli do deset za deficitarna i do deset za ostala zanimanja, bit će ih više jer će neki gradski stipendisti do kraja ove godine diplomirati. Očekuje se i da će neki dobiti državne i županijske stipendije koje su veće od gradskih, što će se znati tek u proljeće. U tom se slučaju otvara mogućnost da se na poglavarstvu iznova nađe prijedlog za dodjelu stipendija. Za devet studenata slabijeg imovnog stanja poglavarstvo je dodijelilo jednokratne pomoći od 750 i 1.500 kuna.
Četiri učenika koja su ostvarila prosjek ocjena u prošloj školskoj godini iznad 4,5 dobivat će ove školske godine stipendiju uvećanu za 50 kuna mjesečno.

Selvina Benić
Glasistre.hr

4 komentara na “Stipendistima podjeljene stipendije”

 1. ivaa napisao:

  ej. di ja moren nac kemu su dodjeljene stipendije? unaprijed se zahvaljujen na informaciji

  1. Anonimno napisao:

   u Gradu Pazinu, na oglasnoj ploči u prizemlju.

   1. Anonimno napisao:

    ca ne bi bilo jednostavnije da se objavi na stranicama grada ili ipazinu?

    1. ivaa napisao:

     ja san u rijeci, tako da u pazinu dugo nisan bila. i kad dojden doma, onda je to subota i nedjelja i nis ne stignen. bilo bi mi super kad bi se imena objavila na netu, bilo na stranicama grada ili na ipazinu.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.