Stiže li nam idućeg tjedna konačno stabilnije i toplije vrijeme?

vremenska_prognoza.jpgNestabilno vrijeme koje traje već danima, a trajat će i do kraja tjedna, posljedica je utjecaja ciklone koja se trenutno nalazi nad Balkanom. Ta će ciklona još jače utjecati na vrijeme u Hrvatskoj iduća dva-tri dana, a njezino značajnije slabljenje valja očekivati tek krajem vikenda.

Prema trenutnim prognostičkim modelima, početkom idućeg tjedna naši će krajevi doći pod utjecaj malo povišenog tlaka zraka zbog čega se očekuje postepena stabilizacija vremena.

To će posebice doći do utjecaja sredinom idućeg tjedna kada je izgledno pretežno sunčano vrijeme uz sve više temperature zraka. Temperature bi tako iduću srijedu ponegdje već dosegle 25°C, a u nastavku tjedna i još nekoliko stupnjeva više. Sa porastom temperature zraka, porasti će i temperature mora, stoga bi ono početkom lipnja moglo biti već dovoljno toplo i za kupanje.

Danas se temperature mora na sjevernom Jadranu kreću većinom oko 17 ili 18°C, a slično je i na ostatku Jadrana. Takve vrijednosti temperature omogućavaju kupanje hrabrijim osobama, a značaniji porast temperature mora uslijedio bi tek nakon tjedan dana sunčanog i toplog vremena.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.