Stiže toplinski val, temperature do petka i iznad 35 stupnjeva

vremenska_prognoza.jpgIdućih dana čeka nas vruće vrijeme! Najviša temperatura zraka većinom će biti iznad 33°C, a ponegdje i iznad 35°C. I noći će biti tople, temperatura se neće spuštati ispod 20°C. Takvo vrijeme čeka nas sve do petka. Porast temperature zraka bit će takav da će vrijednosti nadmašiti kritične, nakon kojih se povećava opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, potvrdio je Zoran Vakula za HTV.

Preporuke što i kako činiti tijekom razdoblja vrućina nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva zdravlja (http://www.zdravlje.hr/), Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (http://www.hzjz.hr/) te mnogim drugim koje skrbe o ljudskom zdravlju, a nekima bi osobito mogle koristiti i smjernice za rad na otvorenome u uvjetima visoke temperature, koje se nalaze na stranicama Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (http://www.hzzzsr.hr/).

Tijekom razdoblja vrućine posebice valja paziti na dojenčad i malu djecu, osobe iznad 65 godina, odrasle s kroničnim bolestima, osobe s povećanim rizikom zbog hemokoncentracije i moguće koronarne tromboze, cerebrovaskularne ishemije i renalne insuficijencije; pacijente koji u anamnezi imaju moždani udar, hipertenziju, dijabetes, koronarni incident, bolesti dišnih puteva, renalnu insuficijenciju ili demenciju; te na radnike izložene suncu i vrućini (građevinski radnici, poljoprivrednici, itd.)

Relativno toplo, bit će i u sljedećem tjednu, ali u većini mjesta ne i tako vruće kao sljedećih nekoliko dana, navodi DHMZ.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.