Što izbjegavati kod razgovora za povišicu?

Posloprimac povišicaGotovo svaki zaposlenik u jednom trenutku počne smatrati da je vrijeme za razgovor sa šefom u kojem je glavna tema povišica plaće. MojPosao donosi nekoliko savjeta što treba izbjegavati kod razgovora o povišici.

Izbjegavajte emocije prilikom iznošenja argumenata. Nema pristupa koji će garantirati uspjeh u pregovorima. Stoga je dobro smanjiti očekivanja kako bi razočarenje bilo što manje. Na razgovor sa šefom valja ići sa smiješkom na licu.

Izbjegavajte, primjerice, izazovnu odjeću kako bi zadivili šefa. Zamolite šefa da odvoji vremena za kratki sastanak s vama. Nije mu potrebno najaviti povišicu ili mu pokazati nezadovoljstvo svojom zaradom.

Umjesto da poslodavca navedete na kratki odgovor DA ili NE, radije koristite rečenice s upitima poput tko, što , kako, kada, koliko dugo. Pitajte za savjet kako unaprijediti vaš rad.

Ključni dio pregovaranja je povjerenje. Ako ste sigurni da imate prave argumente s kojima možete i zaslužujete povišicu, tada nema razloga za strahom pred šefom. Opustite se i pokušajte pronaći kompromis. Ne dopustite da nadređeni stekne dojam da vam jedini cilj novac.

Čak i ako poslodavac odbije vaš zahtjev, treba ostati pribran te napraviti novi plan kako doći do cilja. Nikad ne povisujte ton, ne prijetite i ne ucjenjujte nadređenog.

Totalportal.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.