Stoji li iza svakog istarskog političara i jaka žena

Ivan Jakovčić i njegova ženaStoje li iza naših političara stoje jake žene ili su i političari pali na poslovicu da se suprotnosti privlače. Površno gledajući, u pogledu istarskih političara, moglo bi se reći da se suprotnosti privlače. Nositelj IDS-ove liste na ovim izborima, Damir Kajin, neće imati posebno skrojeno odijelo, iako bi to mogao.
Njegova je supruga, naime, Alice Delbianco, pulska modna kreatorica i vlasnica jednog butika. S Kajinom je u braku devet godina, a prije braka “hodali” su prilično kratko, nepunu godinu. S brakom se Alice, inače u rodu s Lucianom Delbiancom, nije odrekla svog prezima, samo je dodala suprugovo.

Za razliku od Kajina koji je pedantan i ne voli poduzetničke avanture, njegova je supruga neopreznija kada je posao posrijedi. Zato je ozbiljni Kajin uz ljubav dobio i ponešto problema, kao što je bilo vraćanje supruginih dugova prije nekoliko godina. Politički se, međutim, čini se, dobro slažu jer je i Alice članica IDS-a.

Moguće da je to bio veliki zavodnički as u rukavu, kako privući Kajina. Za razliku od supruga, Alice ne priča puno u javnosti, ali prati modu. Kako ova veza, dvoje prilično karakterno različitih osoba, funkcionira, najbolje znaju oni. No, možda im je udaljenost začin u braku? Kajin, naime, živi na trima adresama (Krnica, Buzet, Zagreb) pa možda ne stigne ni dojaditi svojoj supruzi. Supruga Ivana Jakovčića, Marija, s Jakovčićem je u vezi 30-ak godina.
Zajedno od gimnazije
Za razliku od para Kajin, Jakovčić je sa svojom suprugom gotovo odrastao. Oni su zajedno od srednje škole. Kako je nekad taj par izgledao, ne znamo, ali danas su prilično različiti. Dok je gospođa Marija samozatajna, prilično mirna i povučena osoba, Ivan Jakovčić je sve ostalo. Voli biti u središtu pozornosti, a da voli biti vođa, već je legenda. Ozbiljniji analitičari bi se mogli pozabaviti temom kako se tako egocentrična osoba, poput Jakovčića, vezala za ženu poput Marije i obrnuto.

No kako Jakovčić voli imati sve najbolje, i po izboru supruge moglo bi se reći da je logičan rezultat njegova karaktera. Gospođa Marija je, naime, prava dama. I Livio Bolković iz ISDF-a možda je izabrao ono što mu nedostaje. Bolković, koliko je poznato, nema afiniteta za umjetnost, a vezao se za redateljicu Sašu Broz. Bivša Bolkovićeva supruga, medicinska sestra, koja je uz njega bila u godinama kada se uspinjao na poslovnoj i političkoj ljestvici (jer u vezi su bili još od srednje škole), suprotnost je sadašnjoj Bolkovićevoj družici.

Dok je bivša Bolkovićeva supruga za politiku bila nezainteresirana i okrenuta potrebama obitelji, sadašnja mu je družica vjerojatno politički bliža.

To bi možda mogao biti faktor privlačnosti, kao i sama činjenica da je u pitanju poznata unuka. Bolković je, naime, iz lijevo orijentirane obitelji a zlobnici znaju reći da ga je Saša Broz šarmirala zbog očiju koje podsjećaju na Tita.

Vesna Brnabić
Večernji list

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.