Stomatološka ordinacija u Savičenti čeka dozvolu Ministarstva

Spremna je nova stomatološka ambulanta u prizemlju Zdravstvene stanice u Savičenti čije su uređenje sufinancirali Istarski domovi zdravlja i Općina, ali se čeka da nadležni iz Ministarstva zdravlja obave očevid i daju dozvolu za početak rada nove ordinacije. Preduvjet je to da Istarski domovi zdravlja raspišu natječaj za zapošljavanje stomatološkog tima, liječnika i medicinske sestre, za što također moraju dobiti suglasnost ministra zdravlja Darija Nakića, iako je riječ o ordinaciji koja je uvrštena u javnozdravstvenu mrežu, samo što nije bila popunjena.

Stomatološka ordinacija sad je u prizemlju, gdje je i ambulanta obiteljskog liječnika. Žitelji općine, međutim, već duže vrijeme nemaju “svog” stomatologa. Jedno vrijeme dolazila im je stomatologinja iz Pule, dva dana u tjednu, ali već duže vrijeme su ostali i bez nje. Općinski načelnik Dalibor Macan vjeruje da će se stomatološka ordinacija uskoro otvoriti i stanovnici općine Svetvinčenat dobiti još jednu vrlo bitnu zdravstvenu uslugu u neposrednoj blizini mjesta stanovanja.

Općinski načelnik nada se nastavku ove lijepe suradnje s Istarskim domovima zdravlja – da u skorije vrijeme zajednički financiraju obnovu fasade i dijela krova koji je hitno potrebno sanirati.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.