Veliki rast CROBEX-a: Strah malih ulagača iskorištavaju veliki

BurzaDanašnji rast Crobexa od 4,96 posto i rast većine dionica, gdje su neke rasle i više od 20 posto, mnogima su donijeli zaradu.
Mali ulagači koji su na ‘crni ponedjeljak’ kupovali dionice kojima je cijena drastično pala, danas su mogli zaraditi lijepu svotu novca.

– U ponedjeljak sam kupio dionice IGH za 36.000 kuna, što je bilo pet dionica. Današnjim rastom i odličnim raspoloženjem na Burzi te iste dionice sam prodao za 43.000 kuna. Znači, u dva dana sam zaradio oko 7.000 kuna – rekao nam je mali ulagač.

– Iako je u jednom trenutku dionica IGH dosegnula i rast od 232 posto, mali ulagač je zadovoljan prodajom.

Podsjetimo, početna je cijena dionica IGH danas bila 7.700 kuna, najviša je bila 8.938 kuna, a dan je zaključila na 8.467,46 kuna.

Tko je ujutro kupio dionice i prodao ih na kraju dana, mogao je zaraditi oko 767 kuna po dionici, a ako je netko prodao dionice kada su bile najviše zaradio je 1238 kuna po dionici.

Ovi događaji potvrđuju stav Jure Radića koji nije izrazio zabrinutost zbog pada dionica.

– Tko zna, možda dionice IGH dosegnu 30 ili čak 40 tisuća kuna – rekao nam je Jure Radić.

Što dalje?

– Privatizacijom T-HT-a otvorena su vrata svima koji žele sudjelovati na financijskom tržištu.- U ponedjeljak sam također kupio dionice INA-e, ali ih još nisam prodao. Čekam daljnji razvoj situacije – kaže ulagač.

– Moram napomenuti kako je ovaj tjedan bio iznimno zanimljiv i mali ulagači su imali priliku zaraditi. Ova događanja dokazuju kako je potrebno svakodnevno pratiti stanje na Burzi i tržištu kapitala – ističe ulagač te nadodaje da je najavljena Glavna skupština HT-a zbog koje je potrebno dodatno pratiti događaje na tržištu.

– Na Glavnoj skupštini bit će potvrđena dividenda koja će biti isplaćena u svibnju. Očekujem da će dionice HT-a pasti upravo zbog Skupštine i dividende. Međutim, sve je moguće na tržištu kapitala – zaključuje ulagač.

Članak o najvećem porastu dionica u jednom danu u posljednje 3 godine pročitajte na Javno.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.