Stručni izlet učenika elektrotehničke struke u Velenje

U Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile približava se završnica provedbe projekta Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP, čija ukupna vrijednost iznosi 1.042.419,00 kuna, financirana u ukupnom iznosu bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. U provedbi projekta sudjeluju Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, nositelj projekta, i projektni partneri labinska Srednja škola Mate Blažine, Grad Pazin i Udruženje obrtnika Pazin.

U okviru provedbe elementa projekta Uvođenje izvannastavnih aktivnosti s ciljem jačanja kompetencija i učenika dana, 13. travnja 2016. godine 54 učenika elektrotehničke struke dviju partnerskih škola u pratnji troje profesora posjetili su Medpodjetniški izobraževalni center MIC – Velenje. MIC predstavlja inozemni primjer dobre prakse i čvrsti most između gospodarstva, školstva i razvoja gdje se susreću zahtjevi lokalne sredine (tvornica Gorenje, termoelektrana, razni obrti i cjelokupno gospodarstvo) s potrebama cjeloživotnog učenja.

Učenici su, nakon što su predstavili svoje škole i lokalne zajednice, dobili informacije o strukturi i djelovanju MIC-a Velenje. Slijedilo je razgledavanje suvremeno opremljenih učionica, laboratorija i praktikuma.

U vanjskom krugu MIC-a učenici su imali priliku vidjeti i upoznati se sa alternativnim izvorima i oblicima energije kao što su Sunce, vjetar, toplinske pumpe i dr. Među brojnim aktivnostima učenicima je predstavljena i tzv. “Pasivna hiža”.

U pratnji učenika bili su prof. Josip Banko iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te profesori Davor Franković i Ivica Komadina iz Srednje škole Mate Blažine iz Labina.

U privitku dostavljamo nekoliko fotografija sa stručnog izleta u Velenje.

Više informacija o projektu USEGP dostupno je na http://www.gssjd.hr/eu-projekt/usegp/.

GSSJD / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.