Studenti, pazite se!

StanMilorad Jovanović ime je koje, prema policijskoj evidenciji, u Hrvatskoj nosi čak 46 osoba, ali i ime trenutačno, čini se, najpoznatijeg prevaranta koji svoje žrtve nalazi u studentima, koji ovih dana unajmljuju stanove. Jedna od žrtava prijevare nedavno je otvorila i blog stranicu pod nazivom “Je li vas ikada prevario Milorad Jovanović?”

– Oglašavam u oglasniku da tražim stan, a prije nekoliko dana dobila sam poruku: “Iznajmljujem dvosoban stan od 47 četvornih metara, potpuno namješten, za 1.200 kuna plus režije. Stan se nalazi u Vlaškoj ulici u Zagrebu”. Kada sam se javila na oglas gospodin mi je rekao kako očekuje da uplatim 200 kuna na njegov račun, jer on dolazi iz Bjelovara i tih 200 kuna mu je garancija da ću se pojaviti u određeno vrijeme. Nisam imala namjeru novac uplatiti, ali sam rekla kako očekujem da mi da svoje podatke i broj računa. Provjerom sam doznala da takva osoba u Bjelovaru ne postoji. Pokušaj prijevare prijavila sam policiji, a javnost želim upozoriti na ovu vrstu prijevare – ispričala je svoje iskustvo Marta Kovač.

No, da svojevrsni Milorad nije stao na iznajmljivanju fantomskog stana samo u Zagrebu potvrdili su novi slučajevi, kada su stan počeli tražiti i osječki studenti. “Od mene je tražio da mu uplatim 300 kuna na žiro-račun u PBZ-u, a kao opravdanje je naveo da će u Osijek doputovati iz Zagreba te mu novac treba za putne troškove. Srećom, nisam nasjela, ali znam dvoje kolega koji su tako preveslani” – tvrdi Nives s osječkog Pravnog fakulteta.

– Nisku cijenu stana spomenuta osoba opravdala je kreditom pod kojim se stan nalazi te činjenicom da ne želi prodati stan, a treba mu novac. No, problem je što je on u Bjelovaru i već je dva puta dolazio pokazivati stan, ali se te dvije osobe nisu pojavile. Zbog toga traži jamstvo da ću ja doći pogledati stan, i to na način da mu uplatim 200 kuna na račun u PBZ-u. Uplatio sam novac, a on se nije niti javio niti mi odgovorio na poruku, nazvao sam ga, ali je poklopio slušalicu. Sutra sam ga otišao prijaviti na policiju, ali su mi tamo rekli da se to rješava privatnom tužbom jer policija za prijevare manje od 35.000 kn ne poduzima ništa. No, napravili su zapisnik i rekli da, ako se još tko javi s istom pričom i imenom, možda nešto i poduzmu, iskustvo je autora bloga.

Kako bismo se uvjerili u postojanje Milorada Jovanovića, i sami smo nazvali broj mobitela koji je slao svojim žrtvama. Navodni Milorad nam se javio i rekao da on ne iznajmljuje stan, te kako je riječ o zabuni, i bez ikakvog daljnjeg komentara prekinuo vezu, te isključio mobilni uređaj. Inače, u osječkoj policiji pozivaju sve građane koji imaju slična iskustva da navodnog gospodina obvezno prijave, kako bi se osječke prijave mogle objediniti s onima u drugim policijskim postajama diljem Hrvatske.

Glas-slavonije.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.