Subota u Motovunu: Rođendanski koncert klape Motovun

Klapa Motovun na trgu Andrea Antico u Motovunu s početkom u 21 sati proslaviti će svoj 13. rođendan, u subotu, 20. kolovoza. U slučaju kiše koncert će se održati u župnoj crkvi Sv. Stjepana u Motovunu. Gošće na koncertu biti će ženska vokalna skupina Allegre iz Varaždina.

Ponekad se pokaže kako hobi, ono što radimo amaterski u slobodno vrijeme, može prerasti u ozbiljan posao u kojem postajemo profesionalci. Upravo tako razvila je svoje iskustvo klapa Motovun, odnosno skupina amatera koja profesionalno pjeva obrade famoznih pjesama hrvatske estrade.

– Sve je počelo 2003. godine kada su članovi klape Motovun počeli slušati klape i klapske pjesme i pitali se mogu li oni tako pjevati. Rad je krenuo. Počelo je njihovo amatersko pjevanje u što su, s vremenom, odlučili investirati sve više truda, te su uz velika odricanje uspjeli postati profesionalci i popeti se na ljestvicu 10 najboljih u Hrvatskoj.

Klapa je u početku pjevala čisto amaterski. Bez nada. Čisto radi društva. Usprkos napretku, ostali smo prijateljski nastrojeni što se može vidjeti u svakom našem nastupu, kaže tenor klape Motovun, Nenad Kujundžić.

Danas, klapa Motovun broji devet članova. To su tenori Tomislav Pahović, Klavdio Bizjak, Vedran Majcan i Nenad Kujundžić, baritoni Darko Jakac i Senad Pergar, te basovi Robert Benčić, Vilijam Kušar i Benjamin Pahović. Vrlo značajna je uloga dirigenta Marka Ritoše, koji pomaže klapi u usavršavanju svojih sposobnosti.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.