Sufinanciranje programa povećanja energetske učinkovitosti

2Danas, 9 rujna 2013. godine su na tiskovnoj konferenciji predstavnici Grada Pazina, Daniel Maurović, pročelnik UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Luana Benažić, viša stručna suradnica za tehničke poslove i projekte predstavili ranije najavljeni Natječaj za javno prikupljanje ponuda za sufinanciranje provedbe projekta „Povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Pazina“.

Projektom se sufinancira 50% troškova zamjena postojeće stolarije i ugradnja energetski učinkovite vanjske stolarije prema sljedećim karakteristikama:

– koeficijent prolaska topline za staklo U≤1,1 W/m2K
– koeficijent prolaska topline za cijeli prozor U≤1,4 W/m2K,
te povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice prema sljedećim karakteristikama:
– koeficijent prolaska topline za vanjski zid U≤0,25 W/m2K
– koeficijent prolaska topline za krov, strop prema negrijanom prostoru U≤0,20 W/m2K.

Pravo na korištenje nepovratnih sredstava sukladno ovom Natječaju mogu ostvariti punoljetne fizike osobe koje imaju prebivalište na području Grada Pazina i koja ulažu vlastita sredstva u Projekt za koje se raspisuje natječaj.
Natječaj je otvoren od 1. kolovoza do 16. rujna 2013. godine.

Na tiskovnoj konferenciji predstavnici Grada Pazina pozivaju građane Grada Pazina da će se u narednim danima raspisati 2. krug natječaja za sufinanciranje nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije, budući da nisu utrošena sva planirana sredstva kroz proveden 1. krug Natječaja.

U roku od 30 dana od zatvaranja Natječaja donijeti će se Odluka o odabiru korisnika sredstava.

Važno je za napomenuti i sljedeće: Ukoliko Podnositelj prijave ostvari pravo na korištenje nepovratnih sredstava prijavljene je radove dužan izvesti najkasnije do 24. siječnja 2014. godine te do tada podnijeti zahtjev za povratom sredstava.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.