Sumnjiva smrt dvojice štićenika Doma Motovun

Medicinska sestra iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun, Riječanka Dijana Araranković koja u toj ustanovi čiji je osnivač Republika Hrvatska radi zadnje tri godine, Općinskom Državnom odvjetništvu u Pazinu podnijela je dvije kaznene prijave protiv dvije osobe za koje smatra da su pogrešnim liječenjem i ignoriranjem zdravstvenih problema dvojice korisnika direktno utjecali na njihovu smrt.

Druge dvije kaznene prijave podnijela je protiv odgovornih za koje također smatra da su liječili korisnike na krivi način, no bez smrtne posljedice.

Zbog zaštite digniteta preminulih osoba, kao i zbog poštovanja prema njihovim obiteljima, Novi list je odlučio ne objavljivati podatke o bivšim korisnicima Doma za koje Dijana Araranković smatra da su umrli zbog nedovoljne liječničke pažnje i zakidanja prava na zdravstvenu zaštitu. Obzirom da su u tijeku istražne radnje, Novi list je zbog delikatnosti situacije procijenio da do okončanja pravosudnog postupka nema potrebe i nije uputno izlaziti u javnost s imenima osoba koje je Dijana Araranković kazneno prijavila.

Medicinska sestra Dijana Araranković je mjesec i pol dana nakon podnošenja kaznenih prijava dala iskaz u ODO Pazin gdje je objasnila svoje tvrdnje i saznanja. Mjesec dana potom, ovog ljeta, pozvana je na razgovor u policiju u Pazinu, piše Novi list.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.