“Supci pud mavricun” 22. travnja na Grimaldi

foto: Radioistra.hrSedmi susret mladih svirača na istarskim narodnim i tradicijskim instrumentima pod nazivom “Supci pud mavricun” održat će se u nedjelju, 22. travnja na Grimaldi.

Susret je nazvan ”Supci pud mavricun” što na dijalektu znači ”Svirači ispod duge”. Naziv nije slučajan već je osmišljen tako da dijalekt u nazivu simbolizira tradiciju, a mavrica ili duga predstavlja ljepotu, svježinu i šarolikost mladosti te najavu nekog novog vremena za tradicijske glazbe u Istri. Na susretu se tako mogu čuti zvuci roženica, šurle, miha, mišnice, cindre, bajsa, vijulina, maklarina i drrugih tradicijskih glazbala.

Susret “Supci pud mavricun” nastao je iz želje za očuvanjem istarske tradicijske glazbe za naredne generacije. Ideja da ovaj susret okupi isključivo mlade svirače, da se održi na prekrasnoj Grimaldi – možda najljepšem istarskom vidikovcu, s ciljem očuvanja istarske tradicijske glazbe odlično je prihvaćena kod žitelja Istre. Dokaz je posjećenost susreta od oko 2000 posjetitelja koji bar na trenutak ožive to prekrasno mjesto, ali i pokazuje da cilj susreta ima široku potporu javnosti. Susret ”Supci pud mavricun” pokrenuli su Udruga mladih Pagubice, Mladi Grimalde i Radio Istra.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.