Supci pud mavricun i ove godine u Grimaldi

supci_pud_mavricun_2014Susret mladih svirača “Supci pud mavricun” održati će se ove nedjelje, 27. travnja u Grimaldi. Klasičan revijalni program svirača ove će godine obogatiti radionica za djecu, koja za cilj ima upoznavanje djece vrtićke i osnovnoškolske dobi s istarskom traidicijskom glazbom, instrumentima i plesom. Neizostavna je i izložba slika pristiglih na natječaj s temom “Portret: Istra – osmjeh ili ne”, te izložba dječjih radova na temu istarskih tradicijskih instrumenata. Za kraj posjetitelje očekuje koncert etno skupine Veja iz Pazina.

Susret je nastao iz želje organizatora da oživi Grimaldu i da se napravi događaj koji će očuvati to pitoreskno istarsko mjestašce, ali i tradicijsku glazbu zavičaja za naredne generacije. Prenašanje tradicije iz starijih na mlade neizostavan je dio očuvanja, a ovom se manifestacijom upravo njima pruža prilika da prezentiraju naučeno. Na ovom se susretu mogu svirati svirači do 30 godina starosti.

“Supci pud mavricun”, što u prijevodu znači “Svirači ispod duge”, simbolizira tradiciju koju je cilj očuvati: duga simbolizira ljepotu, svježinu i mladost, te najavu novog dana nakon kiše, odnosno nove prilike za tradiciju.

Radionica za djecu, koju će voditi Goran Farkaš iz udruge TradInEtno, počinje u 15 sati. Izložba pristiglih fotografija i dječjih radova može se razgledati cijeli dan, a susret svirača počinje u 17 sati.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.