“Supci pud mavricun” nedjelju u Grimaldi

grimalda_2010.jpgPeti susret mladih svirača na istarskim narodnim i tradicijskim instrumentima pod nazivom “Supci pud mavricun” održat će se ove nedjelje, 25. travnja na Grimaldi. Susret ”Supci pud mavricun” pokrenuli su Udruga mladih Pagubice i Radio Istra, s ciljem poticanja i očuvanja istarske tradicijske glazbe i vrijednosti za naredne generacije. S obzirom da je ulog u mladost zapravo ulog u budućnost,a i zbog toga što bi to bila jedinstvena takva manifestacija u Istri, organizatori su odlučili da ovaj susret bude isključivo susret mladih svirača do 30 godina starosti.

Susret je nazvan ”Supci pud mavricun” što na dijalektu znači ”Svirači ispod duge”. Naziv nije slučajan već je osmišljen tako da dijalekt u nazivu simbolizira tradiciju, a mavrica ili duga predstavlja ljepotu, svježinu i šarolikost mladosti te najavu nekog novog vremena za tradicijske glazbe u Istri.

Ideja ovog susreta je da se okupe isključivo mladi svirači, da se održi na Grimaldi – jednom od najljepših istarskih vidikovca, s ciljem očuvanja istarske tradicijske. Posjećenost susreta od oko 3000 posjetitelja zaista oživi to prekrasno mjesto, ali i dokazuje da cilj susreta ima široku potporu javnosti kako mlađe tako i starije populacije.

Organizatori susreta su Udruga mladih Pagubice i Radio Istra uz pokroviteljstvo Istarske Županije i Općine Cerovlje. Sama manifestacija održati će se kako je već navedeno u nedjelju 25. travnja sa početkom u 15:45 sati. Susret počinje nastupom mladih mažoretkinja Općine Cerovlje u 15:45. Nastavlja se izložbom na temu “Ponosni istarski kašteli”koja će se održati u galeriji Grimalda sa početkom u 16:00 sati. Izložba je sastavni dio manifestacije a fotografije koje će biti izložene pomno su selekcionirane iz foto natječaja “Grimalda 2010.” Nakon razgledavanja izložbe posjetitelji će moći uživati u svirkama mladih istarskih svirača narodnih i tradicijskih instrumenata. Po završetku susreta, za kraj programa posjetitelje očekuje koncert etnoskupine “Veja” iz Pazina.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.