Sutra počinje 10. Mediteranski folklorni susret “Zlatna sopela”

Sutra u Poreču počinju 10. Mediteranski folklorni susreti “Zlatna sopela”. Zlatna sopela je tradicionalni susret folklornih grupa sa mediteranskih prostora ali i šireg područja Europe i svijeta.

Ove će se godine predstaviti 200-tinjak plesača iz Rusije, Latvije, Madarske, Austrije, Italije, Meksika i Hrvatske. Nastupit će tri folklorne skupine iz Hrvatske, Folklorno društvo «Pazin» iz Pazina, «Punat» iz Krka i HKUD «Osijek 1862» iz Osijeka.

Otvaranje je na rasporedu u utorak, 28. lipnja. Ceremonija počinje mimohodom gradskim ulicama, dok je samo otvaranje na rasporedu u 20:00 sati. Susret traje sve do subote, 03. srpnja kada sve završava gala koncertom na glavnoj pozornici na Trgu slobode.

U „Galiji“, Trg Joakima Rakovca 21 se za vrijeme susreta može pogledati Izložba likovnih radova porečkih slikara amatera na temu “more“.

Animacijski programi svaki će dan do zatvaranja susreta plijeniti pozornost prolaznika i znatiželjnika na porečkim ulicama. Na Glavnoj pozornici na Trgu slobode svake će se večeri predstavljati folklorne grupe uz prigodne koncerte.

Za vrijeme trajanja festivala ulice grada Poreča i porečki Trg slobode postat će središtem događanja tradicijske glazbe i plesa te narodnih nošnji koje će svojom raznolikošću i veselim ugođajem zadiviti svoje posjetitelje.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.