Sutra predavanje o izradi meteoroloških prognoza

istramet1.jpgUdruga IstraMet, koja posljednje dvije godine gradi i proširuje svoju mrežu automatskih meteoroloških postaja na području Istre, sutra će održati prvo od tri predavanja na temu meteorologije. Predavanje na temu “Izrada meteoroloških prognoza” zakazano je za ponedjeljak u 19:00 sati, u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4).

Vjerojatno svih interesira kako se izrađuje vremenska prognoza. Zašto ponekad prognostičari “pogode”, a ponekad je stvarna situacija sasvim suprotna? U ovom jednosatnom predavanju biti će objašnjene tehnike izrade meteoroloških prognoza i parametri koji u njima sudjeluju.

Na pitanja “Dolazi li do globalnog zatopljenja ili zahlađenja?” i “Ima li smisla uopće raspravljati o tome?” odgovor ćemo potražiti na drugom IstraMetovom predavanju, u ponedjeljak, 21. veljače, s početkom u 19:00 sati, također u prostorijama Radiokluba Pazin.

Posljednje predavanje biti će na temu automatskih meteoroloških postaja, gdje će mladi entuzijasti objasniti sve što je potrebno da bi netko tko je zainteresiran za meteorologiju i postavljanje vlastite postaje, to mogao kvalitetno i po propisima napraviti. Ovo je predavanje na rasporedu u ponedjeljak, 7. ožujka.

O predavačima

Alen Šterpin – učenik 4. Razreda opće gimnazije u Pazinu jedan je od osnivača IstraMet – mreže automatskih meteoroloških postaja. Meteorologijom se, kao hobijem, bavi već četiri godine, najprije kroz aktivno sudjelovanje u pljusak.com zajednici, a nakon toga kao vodeća osoba za postavljanje i umrežavanje automatskih meteoroloških postaja u IstraMetu.

Petar Radovan – dvadesetdvogodišnji student mediteranske poljoprivrede u Poreču zajedno s Alenom pokrenuo je IstraMet.

Goran Kovačević – Jedan od starijih članova IstraMeta, čija je specijalnost praćenje novih meteoroloških postaja i pomaganje novim članovima u ispravnom postavljanju istih.

Više informacija potražite na edu.rkp.hr.

MP / iPazin.net

2 komentara na “Sutra predavanje o izradi meteoroloških prognoza”

  1. posjetitelj napisao:

    Dali je predavanje samo za članove radio kluba ili za svih?

    1. markop napisao:

      Sva predavanja su otvorenog tipa i svi su dobrodošli.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.