Sutra stiže kiša, mogući i grmljavinski pljuskovi

Današnji dan protječe u znaku djelomice sunčanog vremena. Povremeno ima i povećane naoblake, ali kišne kapi do ovog trenutka nisu zabilježene. Puše umjereno jugo (Buje, Žminj, Pazin, Medulin, Poreč – Marina 9 m/s) koje je uvod u sutrašnju promjenu vremena. Zbog vedre noći jutro je bilo razmjerno hladno, pogledajmo minimalce na najhladnijim lokacijama: Sv. Katarina 1.9°C, Pazin 2.9°C, Livade 4.4°C.

Zbog prolaska frontalnog poremećaja tokom sutrašnjeg poslijepodneva doći će do jačeg naoblačenja uz kišu te mogućnost grmljavinskih pljuskova. Pljuskovi će biti najjači na istoku istre te u zaleđu Rijeke gdje može pasti i više od 30 mm oborina. Najmanje kiše očekuje se u obalnom području zapadnog dijela poluotoka (uglavnom od 5 do 10 mm). Već u noći na utorak zapuhat će umjereno i jako jugo koje će poslijepodne te naročito navečer postupno slabiti, dok će temperature zraka biti nekoliko stupnjeva niže u odnosu na današnje vrijednosti.

Gledano šire područje, najviše oborina očekuje se na području Furlanije gdje može pasti i više od 70 mm u kratkom vremenskom roku.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.