Suzana Poropat-Božac: Prelazak na mjesto ravnateljice pazinske gimnazije je čast – i velika obaveza

Suzana Poropat-Božac, prva ravnateljica nove osnovne škole na Finidi u Poreču, s početkom školske godine prelazi na čelno mjesto Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu.

Na tom će mjestu naslijediti Josipa Šiklića, dugogodišnjeg ravnatelja i profesora povijesti i umjetnosti koji odlazi u mirovinu. Iza njega ostaju desetljeća zapaženog i uspješnog rada u ovoj školi, koju tradicionalno pohađaju i mnogi đaci iz Poreča i okolice.

Pazinska gimnazija, inače i prva hrvatska gimnazija u Istri, utemeljena je 1899. Pohađali su je uz ostale Mijo Mirković, Božo Milanović, Anton Motika, Otokar Keršovani i Tugomil Ujčić, a na njoj je predavao i Vladimir Nazor. Ove će godine obilježiti 120 godina osnivanja.

Više na https://www.parentium.com/?clanak=72822

2 komentara na “Suzana Poropat-Božac: Prelazak na mjesto ravnateljice pazinske gimnazije je čast – i velika obaveza”

  1. Anonimno napisao:

    Nadajmo se osvježenju, nekim novim potezima, promjenama, stavovima, odnosima i smjerovima.

    1. Anonimno napisao:

      Osobno poznam gdju. ravnateljicu jer su moja djeca pohadjala osnovnu skolu u kojoj je bila ravnateljica.Za nju imam samo pohvale jer nacin na koji pristupa obrazovanju i brizi za ucenike i njihovu dobrobit je jedinstven i inovativan. Zelim joj sve najbolje,te puno kreativnih rjesenja i zanimljivih pristupa u pedagogiji i ucenju.Ona je visoko moralna,vrijedna,uporna i zanimljiva osoba,koja poslu pristupa o krajnje odgovorno i ne stedi se kads treba naci najbolje rjesenje za izazove s kojima se susrece.Budite zahvalni i sretni sto imate priliku suradjivati s tako iznimnom osobom.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.