Sv. Lovreč: Dese(r)t kao poslastica za kraj

desert_lovrec_2013Dese(r)t je naziv desete izložbe lovrečkog Kluba amaterske fotografije KAF na kojoj je izloženo šezdesetak fotografija 28 autora iz cijele Istre. Izložbu već tradicionalno krajem godine, u ovom slučaju prije prvog uprizorenja živih jaslica, organiziraju u galeriji Placa, a i ove godine ime humanitarni predznak. Svaku od izloženih fotografija moguće je kupiti po cijeni od pedeset kuna, a sav prihod namijenjen liječenju petogodišnje djevojčice Nine Salopek iz Karlovca, koja boluje od tumora.

– Niti pet godina od osnutka, osamdesetak znatiželjnika i ljubitelja fotografije, trenutnih aktivnih članova, okupljenih u zajedničke ciljeve, interese i percepcije fotografije i fotografske umjetnosti, daju svoj doprinos ovom izložbom.

Dese(r)t – simbolički je dvosmislen naziv postava. Simbolizira jubilarni deseti broj predstavljanja KAF-ovaca javnosti, a usto predstavlja i svojevrsnu poslasticu na koncu jednog ciklusa, kalendarske godine.

Krunu rada i htijenja članova koji svojim radovima promoviraju Sveti Lovreč, kako sjecište puteva u ovom slučaju fotografskih, amatera i profesionalca iz svih krajeva Istre, rekao je tajnik KAF-a Darko Hrastovčak pred brojim okupljenim autorima i posjetiocima. Dodao je kako su izložbom članovi htjeli pokazati koliko su zapravo napredovali i razvili se od svog osnutka. Radove odabrane na izložbi predstavio je žiri u sastavu Dalibor Talajić, Mladen Sever i Kristian Macinić.

Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja od 17 do 19 sati u galeriji Placa, gdje je posjetitelji mogu razgledati i rezervirati svoju fotografiju u humanitarnoj akciji koja će im biti isporučena nakon završetka izložbe.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.