Svečana podjela diploma za položene lovačke ispite

foto: Glasistre.hrLovački savez Istarske županije bogatiji je za sedamdeset novih članova. Toliko je novopečenih lovaca, naime, na svečanosti u pazinskom hotelu Lovac primilo diplome o položenom ispitu pa, nakon što izvade iskaznice i uključe se u rad udruga u mjestima gdje žive, mogu punopravno sudjelovati u svim lovačkim aktivnostima.
Kako je na svečanosti naglasio tajnik županijskog saveza Mladen Belušić, tijekom prošle godine devedeset se kandidata iz cijele Istre prijavilo u »lovačku školu«, a njih sedamdeset pristupilo je polaganju ispita, koji su održavani u Pazinu i Poreču. Iz prvog ga je pokušaja položilo 57 kandidata, a trinaestoro je diplomu steklo nakon popravnog. Kandidati s najboljim rezultatom iz pazinske i porečke grupe ispitanika, a to su bili Emil Šetić iz baljanskog društva »Jarebica« te Marino Martinčević iz vrsarskog »Lima«, uz diplomu su dobili i posebnu nagradu – knjigu o lovstvu.
Čestitajući im na položenom ispitu, predsjednik županijskog lovačkog saveza Gracijano Prekalj zaželio im je dobrodošlicu u organizaciju koja u Istri okuplja preko 4.000 članova u 38 udruga, upoznao ih s osnovnim aktivnostima saveza među kojima su uz lov i brigu o lovištima i natjecanja u lovnoj kinologiji i lovnom streljaštvu, i upozorio ih da se u lovu s oružjem u ruci moraju ponašati oprezno i odgovorno. U ime »novopečenih« lovaca savezu, predavačima u lovačkoj školi i ispitivačima na ispitima zahvalio je donedavni saborski zastupnik Valter Poropat (koji je također u prošloj godini položio lovački ispit), poželjevši kolegama lovcima da u budućim druženjima uz brigu o divljači, te izlaske u lov prvenstveno s ciljem rekreacije i druženja, budu uvijek dobre volje.
Na istoj svečanosti Belušić i Prekalj uručili su sedmorici voditelja istarskih lovnih ureda pribor za ocjenjivanje lovačkih trofeja, odnosno hidrostatske vage za mjerenje volumena rogova srndaća.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.