Svečani prijem novinarke Eliane Batagelj povodom dobivanja uglednog priznanja struke “Zlatni mikrofon”

15. studenog 2019. u maloj vijećnici Grada Pazina gradonačelnik Renato Krulčić svečano je ugostio novinarku Radija Istre Elianu Batagelj povodom dobivanja prestižne nagrade Hrvatske udruge radijskih djelatnika “Zlatni mikrofon”.

Zlatnim mikrofonom Batagelj je nagrađena za radijsku emisiju “Ponedjeljkom otvoreno”, koja niz godina svakog ponedjeljka u 17.30 sati progovara o lokalnim problemima i projektima, uvijek s kompetentnim sugovornicima.

Gradonačelnik Renato Krulčić čestitao je na dobivanju uglednog priznanja te istaknuo važnu i kontinuiranu ulogu Radija Istre u stručnom, točnom, pravovremenom i objektivnom izvještavanju javnosti.

Uz Batagelj prijemu su prisustvovali direktor Radija Istre Zvjezdan Jurcola te glavna urednica Melita Gržić Pincin, tim koji je u kriznim vremenima Radija Istre preuzeo odgovornost i stvorio jednu od najslušanijih radiopostaja u Hrvatskoj, a najslušaniju u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Batagelj je novinarsku karijeru započela 1991. godine kao prvi voditelj i novinar Radio Istre (tadašnjeg Radio Pazina), a ondje je nastavila raditi do 1998. godine kada prelazi u pazinsku Nezavisnu istarsku televiziju (današnja TV Istra) gdje sudjeluje u postavljanju programa i postaje glavna urednica. Ondje se zadržala punih 19 godina, da bi se prije tri godine vratila na Radio Istru gdje radi kao novinarka/voditeljica i urednica.

– Ova nagrada mi puno znači s obzirom da sam nakon 28 godina rada u elektroničkim medijima prvi puta nagrađena od struke. Mislim da je to dobar poticaj za dalje, i da je dobro da se vrednujemo i potičemo, poštujemo i cijenimo, i da ne zaboravimo što je naša misija, a ta je da objektivno i profesionalno radimo i da ne zaboravimo unijeti u ono što radimo emociju, da ne zaboravimo na malog čovjeka, istaknula je Batagelj.

Nagrade Hrvatske udruge radijskih djelatnika, kao jedine nagrade za radijsko novinarstvo, dodjeljuju se od 1964. godine, a posljednjeg desetljeća u sklopu Dana elektroničkih medija.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.