Svečano otvorena degustacijska sala Mljekare Latus – Milk & Cheese Bar

U petak, 4. ožujka s početkom u 14.30 sati održano je svečano otvorenje degustacijske sale Milk & Cheese Bar Mljekare Latus u Gornjim Orbanićima blizu Žminja. Bila je ovo prigoda da se okupi obitelj Orbanić, svi djelatnici Latusa te poslovni suradnici i gosti. Otvorenje degustacijske sale prekretnica je i važan korak Latusa koji će na taj naćin približiti još više svoje proizvode i rad tvrtke posjetiteljima, ljubiteljima sireva i ostalih mliječnih proizvoda.

Mljekara Latus d.o.o. mala je obiteljska tvrtka koja djeluje već 15 godina. Pokrenuta idejom i dječačkim snom o čuvanju i zadržavanju istinskih autohtonih mirisa i okusa Istre, ovaj san je itekako postao realnost i java kroz svakodnevnu proizvodnju mljekare Latus. Visoko kvalitetni proizvodi koji izlaze iz mljekare svakodnevno dokazuju ispravnost ideje, a brojne nagrade i priznanja potvrđuju kvalitetu i rad mljekare Latus. Ovu kvalitetu godinama prepoznaju potrošači i stručnjaci.

Brojne goste pozdravio je župan Istarske županije Valter Flego te istaknuo važnost ovog projekta ali i primjer obitelji Orbanić kako kroz dugogodišnji trud i rad sigurno dolaze rezultati. Zatim se nazočnima obratila Maja Orbanić u ime obitelji Orbanić koja je taođer naglasila važnost obiteljskog zajedništva i u poslovnom svijetu. “Latus u brojkama predstavlja: 15 godina rada i truda, 20 zaposlenih i 15-tak kooperanata s područja Istre. To su u biti samo brojke za statistiku. Ono što Latus zapravo jest je obitelj, priroda, ljudi … Naši su kooperanti u okus mlijeka utkali svo znanje i ljubav. Kroz uživanje naših proizvoda možete osjetiti okus mora i miris pašnjaka i šuma Istre. Latus zatim, uz pomoć vrijednih djelatnica, pretvara mlijeko u visokovrijedne proizvode koje možete uživati svaki dan.”

Obitelj Orbanić se odlučila za izgradnju degustacijske sale kako bi starim i novim, potencijalnim potrošačima, približila svoje proizvode. Ujedno je to prigoda da pobliže upoznate obitelj i njihov rad, provedete ugodno vrijeme u ovom prostoru. Rezanjem velikog sira Veli Jože, župan Valter Flego i vlasnik tvrtke Sandi Orbanić, simbolično su obilježili otvorenje degustacijske sale. Uz razgledavanje prostora i druženje, moglo se degustirati brojna jela koje je pripremio LF catering tim i chef Robert Perić.

Mljekara Latus nudi vrlo kvalitetne proizvode. Možete birati sireve i svježe mliječne proizvode. U skupinu sireva ubrajaju se: sir Veli Jože – visoko kvalitetni tvrdi sir koji zrije godinu dana, zatim je tu Istarski sir – tvrdi kravlji sir idealan za svakodnevnu konzumaciju, zrije na jelovim daskama, sir Latufino – polutvrdi kravlji sir s tartufima, sir Mišadur – miješani sir od ovčijeg i kravljeg mlijeka, Žminjski sir – polutvrdi kravlji sir bez kore, zrije u vakumu/vrečici te je idealan za topljenje, i još je u ponudi Domaći mladi sir.

Od svježih proizvoda Mljekara Latus nudi svakodnevno svježi sir, skutu, tekuće obične i voćne jogurte, čvrsti običan jogurt, vrhnje, sviježe mlijeko i sirutku. Svi proizvodi proizvedeni su uz najviše standarde prerade mlijeka. Proizvedeni su od 100% mlijeka s istarskih pašnjaka koje je punomasno, pasterizirano i nehomogenizirano.

regionalexpress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.