Svečano otvoren ured DTI Pazin

Otvorenje ureda DTIDruštvo tjelesnih invalida Pazin je na Međunarodni dan osoba s invaliditetom upriličilo svečano otvorenje svog novouređenog ureda u prostorima bivše pazinske vojarne. Uz brojne članove udruge ovom svečanom činu odazvao se veliki broj uzvanika i građana Pazina i Pazinštine, između ostalih Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, bivši gradonačelnik Neven Rimanić, pročelnici gradskih upravnih odjela, načelnici općina Pazinštine, predstavnici brojnih ustanova i institucija.

U kraćem kulturnom-umjetničkom programu nastupili su “Tintilinići” iz pazinskog Dječjeg vrtića “Olga Ban”, učenici 3.c razreda Osnovne škole “Vladimira Nazora” Pazin i članovi Folklornog društva Pazin. Osim što su prisutne oduševili svojom “Božićnom bajkom” Tintilinići su DTI uručili donaciju u iznosu od 1.220,00 kn koje su prikupili na svom prigodnom sajmu, dok su osnovci donijeli čestitke i mapu svojih radova i fotografija sa druženja sa članovima DTI.

Društvo tjelesnih invalida Pazin je od Grada Pazina dobilo na korištenje prostor od 20,14 m2 na razdoblje od 5 godina uz mogućnost produženja ugovora, čime je konačno riješen višegodišnji problem udruge čije je sjedište dosad bilo u privatnom stanu, a članovi udruge okupljali su se u raznim neprimjerenim prostorima, uglavnom u ugostiteljskim objektima.

Prostor je bilo potrebno temeljito urediti, adaptirati i opremiti. Veći dio potrebnih sredstava dobiven je od MZSS RH, a treba istaknuti značajne donacije tvrtki (Građevinsko fasaderski obrt “Nevio Hekić” Sv. Petar u Šumi, Elektroinstalaterski obrt vl. Alen Linardon, Keramika Ivančić – Žminj, Luks – Pazin, A.B.S. Pićan, Orbanić KLIMATIZACIJA Žminj i Zelengrad – Pazin), te sredstva koja je Društvo prikupilo tijekom svojih humanitarnih akcija (biciklijade, koncerti, izložbe).

Ured su simbolično, “zajedničkim snagama” otvorili Gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik DTI Gracijano Turčinović.

4 komentara na “Svečano otvoren ured DTI Pazin”

 1. dandjelo napisao:

  bravo! čestitke, zaslužili ste to.

 2. smrc napisao:

  kolo srece…neki dobiju prostor neki ga izgube.

  1. roda napisao:

   radio amaterski klub izgubio prostor??????

 3. antonio napisao:

  baš mi je drago da su invalidi dobili svoj prostor… :))))))) ŽELIM SVU SREĆU…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.