Sveti Mikula u Pazin donosi Festival palačinki

2Grad Pazin u sklopu tradicionalne manifestacije „Veseli Prosinac“, ove godine, zajedno sa Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om „Središnja Istra“ organizira „Festival palačinki“ kojim započinje bogat prosinački program u Pazinu, a na kojem će se pripremati različiti tipovi palačinki, različitih oblika, okusa i kombinacija s različitim namazima sve s naglaskom, iako ne isključivo, na namaze i okuse iz Istre.

Festival će se održati povodom sv. Nikole, 06. prosinca 2014. na prostoru hola Spomen doma u Pazinu, u vremenu od 10 do 20 sati.

U stvaranju palačinki koristit će se u najvećoj mogućoj mjeri domaći proizvodi – proizvodi lokalnih proizvođača i OPG-ova. U velikoj kuhinji će glavni gost chef Robert Perić, nositelj prestižne Europske titule Maestro choccolatier, sa svojim timom spravljati najrazličitije palačinke i osmisliti recept za posebnu „pazinsku palačinku“ s namirnicama iz Istre koristeći moderne kulinarske i slastičarske tehnike i tehnologije. Chef Perić je vrsni kuhar i slastičar ali i inovator u kuhinji sa svojim čokolatinima s nadjevom od istarskog terana, kremama od tartufa i čokolade i pralinama s istarskim maslinovim uljem. Ulazi u literaturu kao prvi istarski kuhar koji vrhunske domaće sirovine koristi u službi vrhunskog slastičarstva a u talijanskom institutu “Boscolo Etoile” usavršio je tehnike izrade skulptura od čokolade, šećera i leda.

Osim kulinarskog show-a sa renomiranim kuharima/slastičarima, na festivalu će se predstaviti ugostitelji, OPG-ovi i proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda iz Istre, tako da će posjetitelji imati priliku kušati palačinke lokalnih ugostitelja i kupiti domaće namirnice za palačinke iz ruku lokalnih proizvođača.

Cjelodnevni kulinarski program festivala pratit će zabavni program: glazbeni nastupi, animacija, igre i natjecanja za djecu i odrasle i kino program u velikoj dvorani. Poseban program pripremamo za najmlađe koje ćemo počastiti predstavom „Palačinka mog života“ gradskog kazališta lutaka iz Rijeke nakon koje se mogu pridružiti Avanturama svetog Nikole.

Festival palačinki u Pazinu zamišljen je kao mjesto na kojemu će se promovirati „sve na jednom mjestu“ od lokalnih proizvoda za palačinke, kao jedne od najčešćih slastica u svakom kućanstvu ali i ugostiteljskom objektu. Time želimo potaknuti stanovništvo ali i ugostitelje na korištenje domaćih, lokalnih namirnica u pripremanju obroka „široke potrošnje“ kao što su to palačinke. Ujedno, povodom svetog Nikole koji je zaštitnik grada Pazina želimo djeci ponuditi jedinstveni događaj uz omiljeni desert.

Detaljan program možete pratiti na FB: Festival palačinki u Pazinu

Organizatori se zahvaljuju sponzorima: Tomažin jaja, Setum mlin d.o.o., Mljekara Latus, Gastro tim d.o.o. i Udruženje obrtnika Pazin.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.