Sveti Petar u Šumi: 12-godišnjaka ugrizao pas

policijaNjemački ovčar u vlasništvu 21-godišnjakinje s područja Svetog Petra u Šumi napao je i ugrizao 12-godišnjeg dječaka u večernjim satima u utorak u mjestu Grčeti. Naime, njemački ovčar se prilikom šetnje vlasnici otrgnuo s povoca te je napao dječaka i ugrizao ga za lice i ramena. Dječaku je pružena liječnička pomoć gdje je utvrđeno da je zadobilo lakše ozljede u napadu psa, a vlasnici psa, 21-godišnjakinji s područja Svetog Petra u Šumi, izdan je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija učestalo upozorava vlasnike pasa da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti sve što je moguće da bi se izbjegli takvi slučajevi. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti da njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca prilikom šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac ili brnjicu.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.