Sveti Petar u Šumi: Sajam ‘S klobasicom u Europu’ uz bogatu gastro i zabavnu ponudu

klobasiceuspjesnoTreći po redu međunarodni sajam ‘S klobasicom u Europu’ ovog će se vikenda, 28. veljače i 1. ožujka, održati u Svetom Petru u Šumi. Na ovogodišnjoj sajmu sudjelovat će 28 proizvođača kobasica iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a sajam će i ugostiti i šest udruga iz Slovenije, Vojvodine i Hrvatske koje se bave proizvodnjom i promocijom kobasičarskih proizvoda, kazao je Mario Bratulić, načelnik Općine Sveti Petar u Šumi i utemeljitelj sajma.

Dodaje kako i ove godine očekuju više tisuća posjetitelja koji će moći uživati u bogatoj gastro ponudi i programu, jer uz proizvođače kobasica svoje mjesto na sajmu naći će i proizvođači sira, vina, maslinovog ulja i drugih proizvoda.

Osim sajmeno-izložbenog dijela tijekom dva sajmena dana održat će se polufinale i finale drugog Svjetskog prvenstva u nadivanju kobasica na beku.

– Također će se birati i najbolje kobasice registriranih proizvođača i to od ove godine u četiri kategorije: istarska kobasica, dimljena domaća klobasica, kulenova seka i kategorija specifičnih kobasica, koje mogu biti ili s raznim dodacima ili od drugih vrsta mesa, kazao je Bratulić.

U sve četiri kategorije dodijelit će se šampionska titula najboljima, a ocjenjivanje će obavljati stručni žiri sastavljen od članova Društva senzornih analitičara istarskog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda.

– Ova manifestacija je od velikog značaja za našu Općinu, ali i cijelu županiju prvenstveno jer omogućava manjim proizvođačima i OPG-ovima s našeg područja promociju istarske kobasice i drugih suhomesnatih proizvoda, ali i njihovo buduće plasiranje na tržište, kazao je Bratulić.

Ove godine partner supetarskom sajmu je Osječko-baranjska županija, koja će se u Svetom Petru u Šumi predstaviti ne samo s proizvođačima kobasica, kulena i kulenovih seka, već i bogatim popratnim gastro programima.

Za zabavni dio sajamskog programa u subotu će se pobrinuti Lidija Bačić & Laguna Band, dok će u nedjelju posjetitelje zabavljati Vigor & Provin Band.

– Ovogodišnja manifestacija uz potporu Istarske županije kao generalnog pokrovitelja, te Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma, održava se i pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te će sajmu prisustvovati i njezin izaslanik, kazao je Bratulić.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.