Svetvinčenat: ove subote, 22.listopada “Fešta mladega vina”

U organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat, a pod pokroviteljstvom Općine Svetvinčenat i Istarske županije u subotu, 22. listopada 2016. održava se u Svetvinčentu Fešta mladega vina. Tradicija izlaganjan i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 40-ak godina, a unatrag 15-ak godina Svetvinčenat postaje mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji ovdje predstavljaju svoja mlada vina.

Program ovogodišnje Fešte počinje u 10,00 sati turnirom u pljočkanju u parovima. U 14,00 sati kreće biciklijade na Placi, a povratak biciklista očekuje se oko 17,00. Prijave se primaju na dan biciklijade i to od 13,00 sati. Vozi se kolskim putem, šumom i asfaltom. Staze broje dva odmorišta na kojima su predviđena povremena zaustavljanja za okupljanje i okrepu. Po dolasku na cilj za sve sudionike je osiguran ručak. Sportski dio programa upotpuniti će i nogometni susreti veterana NK Smoljanci Sloboda i NK Bela Krajina Črnomelj iz Slovenije, koji će početi u 14,00 sati u Žlinji (travnata površina ispod kaštela Morosini-Grimani).

Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina što je započinje u 16,00 sati u Art centru (nekadašnji društveni dom u Svetvinčentu). Oko 20-ak vinara iz čitave Istre predstavit će svoja mlada bijela i crna vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja. Među renomiranim istarskim vinarima u Svetvinčentu će biti Ravalico, Trapan, Franc Arman, Vivoda, Tomaz, Siljan, Bačac, Moscarda, Matić i mnogi drugi.

Popodnevni dio programa upotpuniti će svirkom Grupa Anelidi. U 19,30 sati održati će se promocija pjesme „Homo u Savičentu“, tekst potpisuje poznati istarski pjesnik Janko Crljenica, a aranžman i glazbu Grupa Anelidi.

Posjetitelji Fešte moći će kupiti degustacijsku čašu po cijeni od 50,00 kuna te kušati mlada vina po izboru. Prilikom kupnje čaše svi će posjetitelji dobiti ocjenjivački list na kojemu će moći glasovati za, po njihovu mišljenju, najbolja mlada vina.

Proglašenje i podjela nagrada za tri najbolja vina bit će u 21,30 sati. Ostali vinari dobiti će zahvalnicu za sudjelovanje na smotri. Za večernji dio programa pobrinuti će se Crvena jabuka te Farabuti band.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.