Svetvinčenat pleše po 16. put

2Od 24. do 27.srpnja održati će se 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Tijekom 4 dana predstaviti ćemo umjetnike i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja; prezentirati međunarodnu plesnu mrežu Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi, te organizirati bogat popratni program edukacije.

Po prvi puta u Hrvatsku, dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom VIRTUS, u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom FIELD,autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom TTTTTT iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom Morgan and Freeman.4.

Uz navedeno, prikazati će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo Trilogiju Saše Božića i Lunu Malekovu Martine Nevistić.

Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom,
u Mediteranskom plesnom centru ugostiti ćemo pedagoge Guy Nadera (Libanon) i Arnulfa Parda Ravaglija (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače, te program okruglih stolova i filmskih projekcija.

Sve informacije pratite na www.svetvincenatfestival.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.