Svetvinčenat: Zabrana radova tijekom turističke sezone

2Odluku o zabrani i ograničenju izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone na svojoj protekloj sjednici donijelo je Općinsko vijeće Svetvinčenta.

U razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna građevinski radovi zabranjeni su u prvoj zoni, koja obuhvaća samo naselje Svetvinčenat te u drugoj zoni, na području naselja koja imaju registrirane smještajne jedinice.

Građevinski radovi koji se izvode teškom građevinskom mehanizacijom se potpuno zabranjuju, a ostali radovi te unutarnji građevinski radovi dozvoljavaju se od 10 do 18 sati. Do dana zabrane, investitori koji su radi izvođenja građevinskih radova zauzeli javnu površinu, moraju s nje odnijeti stvari i vratiti u prijašnje stanje.

Građevinski radovi iznimno se mogu izvoditi kod hitnih popravaka objekata te uređenja komunalne i ostale infrastrukture, kao i adaptacije građevina kojima se sprečavaju posljedice za život i zdravlje ljudi, kao i veća oštećenja na nekretninama.

Dozvoljeni su i radovi čiji je investitor Općina Svetvinčenat, ustanova ili trgovačko društvo u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Općine, zatim radovi na građevinama kojima je odlukom Vlade ili posebnim zakonom utvrđen državni interes, uklanjanje građevina na temelju inspekcijskog rješenja te gradnja građevina i izvođenje radova kojima se ne ometa uspješno odvijanje turističke sezone, ako je udaljenost mjesta gradnje građevina ili mjesta izvođenja radova od ugostiteljsko-turističkih kapaciteta i objekata za smještaj gostiju više od sto metara zračne linije.

Provodi li se Odluka, nadzirat će općinski referent za komunalno gospodarstvo koji je ovlašten naplatiti i novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, izdati obavezni prekršajni nalog i predložiti pokretanje prekršajnog postupka. Prijave nadležnoj inspekciji zbog nepoštivanja odredbi Odluke u ime Općine mogu podnijeti i općinski načelnik te Jedinstveni upravni odjel Općine Svetvinčenat. Novčane kazne za kršenje odredbi Odluke kreću se od 500 do dvije tisuće kuna.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.