U Svetvinčentu snimljen kratki film ‘‘Jagode, Čokolade i Duha Svetoga’’

U predivnom gradiću Svetvinčenat u Istri se održalo snimanje kratkometražnog filma U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga, čiju režiju potpisuje Karla Lulić. Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Navojec, ostale Istrani Helena Minić Matanić, Igor Galo i Vedran Živolić, a gostuju i Prlja i Mrle iz riječke grupe Let 3. Radi se o crnoj komediji o svećeniku Petru koji živi u izoliranom mediteranskom selu kršćanskih fanatika, u potpunosti posvećen svojoj profesiji. Priča se pokreće jednog dana kada on poželi jednostavan užitak, sladoled, s čime se selo i lokalni slastičar ne slažu.

Goran Navojec je briljirao kao svećenik u nevolji, uloga mu je savršeno legla, a tijekom pet dugih dana snimanja pokazao je strpljenje i veliku podršku tijekom realizacije. Helena Minić Matanić izvrsno je utjelovila Magdalenu, prelijepu mještanku Fanatika Gorinjeg koja dovodi svećenika u iskušenja. Velika nam je čast da se Igor Galo, živuća legenda hrvatskog i jugoslavenskog filma, pridružio ekipi glumaca u ovom kratkom filmu u ulozi slastičara Barba Tone, a lik lokalnog delikventa savršeno je interpretirao mladi talentirani Vedran Živolić. Zabavni Mrlja i Prle iz Let 3 su svojom pojavom unijeli šarm i dašak absurda ovoj priči u ulozi policajaca sa sladoledima.

Direktorica fotografije Zara Popovici iz Rumunjske, scenografiju potpisuju Veronika Radman te Romain Valembois iz Francuske, kostimografiju Riječanka Tajči Čekada, zvuk Sean Dwyer iz SAD-a. Uz mladu vrijednu ekipu filma i predanu glumačku postavu, sudjelovali su i žitelji grada Svetvinčenta i okolice, te Pazina i Pule.

Film nastaje u produkciji Dobrog Filma u koprodukciji s Interfilmom, uz potporu IKA-e – Istarske kulturne agencije / Istarske filmske komisije i općine Svetvinčenat. U pomoć su uskočili i produkcijske kuće Sekvenca i Antitalent. Projekt je trenutno u potrazi za potporom u fazi post-produkcije.

Završetak filma očekuje se početkom studenog, a distribucija početkom iduće godine. Imamo velike ambicije za film posto se radi o komediji u stilu mediteranskih filmova 60ih godina. Nadamo se premijeri na festivalu A kategorije u zimi pa držimo palčeve za Berlinale, a kako su se film i redateljica u fazi razvoja već predstavili na radionicama nekih važnih festivala (Sarajevo, Clermont-Ferrand, goEast, Luxembourg), uvjereni smo da će biti zainteresirani prikazati gotov film pred svojom publikom.

Podaci o produkciji:
Scenaristica i redateljica: Karla Lulić
Direktorica fotografije: Zara Popovici (Rumunjska)
Scenografi: Veronika Radman i Romain Valembois (Francuska)
Kostimografkinja: Tajči Čekada
Snimatelj zvuka: Sean Dwyer (SAD)

Uloge: Goran Navojec, Helena Minić Matanić, Igor Galo, Vedran Zivolić, Prlja&Mrle (Let 3)

Producentica: Karla Lulić, koproducent Ivan Maloča
Produkcija Dobar Film u koprodukciji s Interfilmom

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.