Svjetski dan učitelja: Mila Tumpić proslavila 40 godina rada

Povodom Svjetskog dana učitelja, u srijedu, 05. listopada 2016. godine, Grad Pazin organizirao je obilježavanje Svjetskog dana učitelja. Svjetski dan učitelja prilika je da se ukaže kako je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Ovaj dan dobra je prilika da se interes javnosti usmjeri na ulogu učitelja diljem svijeta i na njihovu važnost u društvu, kao i njihov status i radna prava.

Kroz svakodnevni rad u odgojno – obrazovnim ustanovama učitelji daju ogroman doprinos općem društvenom razvoju gradeći njegove ljudske temelje – razvijajući kapacitet djece i mladih i želju da uče. Tako su u dvorani Istra pazinskog Spomen doma podijeljena priznanja i prigodni pokloni za djelatnike u odgoju i obrazovanju koji ove godine slave 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40- tu obljetnicu, ali i prigoda čestitati svim djelatnicima u odgojno obrazovnim ustanovama njihov dan.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Renato Krulčić u ime Grada,koji je istaknuo kako „ Ocjenjujući rezultate koje postižu učenici pazinskih škola, na nacionalnim ispitima, županijskim i državnim natjecanjima, te, po posljednjim podacima, gotovo 90-postotnom upisu učenika na fakultete, razvojem međunarodnih kontakata, možemo slobodno reći da učiteljska profesija u našem Gradu kontinuirano pokazuje koliko snažno utječe na ukupan razvoj Pazin“.

U svom govoru Alejandro Castillo Jimenez u ime ravnatelja i učitelja svih odgojno obrazovnih institucija Grada Pazina osvrnuo se na značaj i ulogu učiteljske profesije u sadašnjem trenutku.

Učiteljica s najviše staža (40 godina) , Mila Tumpić prigodnim se riječima obratila kolegama i naglasila važnost uloge koju ima učiteljica u životu svakog učenika. Martin Tomišić izrecitirao je pjesmu „Moja mat učiteljica“ koja slikovito govori o učiteljici Mili.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.