Svjetski dan učitelja u Pazinu: Jadranka Červar i Miloš Pernić proslavili 40 godina rada

Jučer je u pazinskom Spomen domu sjedinjenja i slobode obilježen Svjetski dan učitelja, u organizaciji Grada Pazina te su tom prigodom 43 učitelja koji u toj godini slave jubilarne nagrade, uručena priznanja.   Svjetski dan učitelja globalna je manifestacija, a ove godine se održala pod motom „Poučavanje u slobodi, osnažuje učitelje!“. Prilika je to da se ukaže kako je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Na taj način se interes javnosti usmjerava na ulogu učitelja diljem svijeta i na njihovu važnost u društvu, kao i njihov status i radna prava.

Prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant u ime Grada, koji je istaknula kako je prema istraživanju portala gradonacelnik.hr Pazin treći grad u Hrvatskoj prema izdvajanju iz proračuna namijenjenom za školstvo.

U svom govoru Josip Šiklić u ime ravnatelja i učitelja svih odgojno obrazovnih institucija Grada Pazina osvrnuo se na značaj i ulogu učiteljske profesije u sadašnjem trenutku.

Učitelji s najviše staža (40 godina) su bili Miloš Pernić i Jadranka Červar, koja se prigodnim riječima obratila kolegama i naglasila važnost uloge koju ima učiteljica u životu svakog učenika. U svom je govoru istakla kako je u Pazinu doselila misleći kako će ostati „privremeno“ u njemu ostati, te kao je zasnovala obitelj, stekla brojne prijatelje i postigla mnoge lijepe rezulate.

Imena jubilaraca koji su u proteklih godinu dana zaokružili jedan od jubileja, donosimo u prilogu članka.
Popis jubilaraca SDU 2017.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.