Svjetski dan učitelja

GSŠJDGrad Pazin u ponedjeljak je, 5. listopada 2015. godine, organizirao proslavu Svjetskog dana učitelja. U dvorani Istra u Spomen domu podijeljeni su prigodni darovi i priznanja za prosvjetare jubilarnog broja godina radnog staža od 10 do 35. Program otvorila je vokalna skupina Rožice pjesmama Meni trebaš ti i Čija je ono divojka pod vodstvom profesorice Marice Ursić.

Riječima: Svjedoci smo pogotovo posljednjih dana za vrijeme neodržavanja nastave kolika je vrijednost učiteljskog poziva i djelovanja obrazovanja na razvoj društva, ali i pojedinca i obitelji kao stupa društva obratio se je gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić skupu. Prije nego što je Gradonačelnik uručio nagrade djelatnicima koji su proteklih godinu dana zaokružili jedan od jubileja – 10, 15, 20, 25, 30 i 35 godina prosvjetnog rada, nastupe su imale mlade pjevačice Mirta Krsnik učenica Škole, i Nina Fakin učenica Pazinskog kolegija.

Najviše su proslavili – 35 godina radnog staža: Mirjana Gulja, Eda Uljanić, Rino Fabris, Dušica Dorčić i Slavica Žužić. S obzirom na 20. obljetnicu rada, prisutnima se obratila ravnateljica Dječjeg vrtića Olga Ban Vesna Rusijan Ljuština kao predstavnik ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova. Prije samog kraja svoju knjigu Priče iz Libije, te osobno iskustvo iz te zemlje prenijela je prisutnima Mejreme Reuter, učiteljica koja radi u siromašnim pokrajinama svijeta i koja je svojim govorom sigurno nadahnula prisutne učitelje i profesore. Isto tako pozvala je sve zainteresirane u holu pazinskog Spomen doma da pogledaju njezinu izložbu.

gssjd.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.