Svjetski dan zdravlja: VJEŽBALO OKO 500 SUDIONIKA

U veselom ozračju petstotinjak sudionika u petak je sudjelovalo u zajedničkom vježbanju u pazinskom Spomen domu povodom Svjetskog dana zdravlja. Iako je vježbanje bilo planirano na svježem proljetnom zraku upravo je u petak pala dugoočekivana kiša, pa se program morao preseliti u predvorju Spomen doma.

Vježbali su mališani iz Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin, đaci Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, polaznici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, Gradskog društva Crvenog križa Pazin odnosno korisnici Dnevnog boravka za starije osobe, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre – Poludnevnog boravka Pazin, Udruge Sindikata umirovljenika – podružnice Pazin te Pazin sporta. Nakon uvodnog pozdrava voditelja Darija Brajkovića, prisutnima se obratio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je izrazio zadovoljstvo zbog uključivanja velikog broja sudionika, Napomenuo je da za vlastito zdravlje najviše možemo učiniti sami, te da je u životu bitno pozitivno razmišljati, kretati se i vježbati čim više.

Članovi “mini odbojke” Ženskog odbojkaškog kluba Pazin pod vodstvom trenerice Neve Ljuština vodilo je 20-minutno vježbanje uz ples i glazbu koju su za tu prigodu pripremile članice Društva “Naša djeca” Pazin. U akciju obilježavanja Svjetskog dana zdravlja uključile su se i patronažne sestre pazinske ispostave Istarskih domova zdravlja koje su svim zainteresiranim osobama mjerile krvni tlak i šećer u krvi. Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Pazinu nastavlja se subotnjom pješačkom manifestacijom “Hoditi i zdravi biti”.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.