Švogari: Poginuo u kombiju pri naletu vlaka

svogari_vlak_2015U petak u 16.20 sati na prijelazu željezničke pruge u mjestu Švogari, udaljenom desetak minuta vožnje uskom dvosmjernom cestom od Kanfanara, u blizini željezničke postaje Žminj, dogodio se nalet vlaka na teretni automobil u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a druga je ozlijeđena te prevezena u bolnicu, saznajemo od zamjenice općinskog državnog odvjetnika Maje Krahulec.

Još je nepoznat identitet poginule i stradale osobe, ali budući da su na mjesto nesreće došla dvojica muškaraca u kombiju s oznakama T.E.L.E. Tim Labin d.o.o. moglo bi se raditi o njihovim djelatnicima, neslužbeno saznajemo 22-godišnjem M. V. iz Tupljaka i njegovom u dobi od četrdeset godina kolegi iz Ćepića.

Firma se bavi serviranjem telefona i TK opreme. Dvojici muškaraca, koji su stigli tim kombijem policija je dozvolila prilaz mjestu nesreće.

Prema neslužbenim saznanjima vlak je išao iz smjera Pule u smjeru Pazina, a novinarsku ekipu policija je zaustavila 300-tinjak metara od mjesta nesreće na adresi Švogari 27. Preglednost na ovoj lokaciji je jako loša, a pružni je prijelaz označen samo Andrijinim križem i s tablom na kojoj stoji upozorenje “Opasan cestovni prijelaz”.

Nema rampe niti semafora. Pogled na prugu zaklanja gusto visoko raslinje. Saznajemo da bi vozilo hrvatskih željeznica trebalo kombi odvući na pristupačnije mjesto odakle bi ga vučna služba premjestila budući da je vlak svojom silinom kombi odgurnuo 100-injak metara dalje od prijelaza, odnosno od mjesta naleta vlaka. Kako saznajemo, ograničenje na ovom dijelu pruge je 80km/h. S mjesta do kojeg je bilo novinarima dozvoljeno prići ne vidi se o kojom je vlaku točno riječ, niti koliko ima vagona.

Od mještanina iz mjesta Čabrunići saznajemo da ovo nije prvi put da se na ovom prijelazu dogodila nesreća ili ovakav nalet vlaka i kaže da je prije 20-ak godina postojala ideja o izgradnji mosta da bi se izbjegao ovaj prijelaz preko pruge, ali ta se ideja nije ostvarila do danas.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.