Talentirani jazzisti humanitarci

hcde_pazin.jpgHot Club de Istra, mladi pazinski jazz/gipsy swing bend, održao je u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma uspješan, a na momente i veličanstven humanitarni koncert. Školovani, talentirani mladi glazbenici odlučili su velikim koncertom obilježiti kraj srednjoškolskog obrazovanja, razdoblja u kojem je nastao popularni bend koji će se ubuduće mnogo teže sastajati s obzirom na to da njegovi članovi odlaze na fakultetsko školovanje u druge gradove.

Ujedno su koncertom obilježili stotu obljetnicu rođenja glazbenog uzora, legendarnog belgijskog džezista romskog podrijetla Djanga Reinhardta. Osim životne prekretnice i hommagea osnivaču gipsy swinga, treća sastavnica dobro posjećenog koncerta bila je ona humanitarna, pa je tako sav prikupljeni iznos (oko devet tisuća kuna) od ulaznica darovan Društvu tjelesnih invalida Pazin koji sakupljaju novac za kupnju prilagođenog kombi vozila.

U dvosatnom koncertu bend je izveo niz glazbenih poslastica počevši sa židovskom narodnom pjesmom “David”, nastavivši s pjesmama koje pripadaju žanru ciganskog jazza (Hrebinkove «Crne oči», pa Reinhardtovu «Nuages», «Minor swing»…), zatim Gershwinov Summertime, pa odlične izvedbe swing pjesme grčkog podrijetla «Misirlou» (poznatije kao zvučne kulise filma «Pulp fiction») kao i sjajnog Ellingtonova jazz standarda «Caravan».

Odsvirali su autorsku pjesmu talentiranog klarinetista i klavijaturista benda Alda Foška «Subtle sensation» kojom su lani osvojili posebnu nagradu na Imagine festivalu Hrvatske glazbene mladeži u Zagrebu. Posebno je uzbudljiva bila izvedba makedonske ljubavne pjesme «Jovano, Jovanke» u jazz aranžmanu.

Osim glavnog benda koji je nastupio u standardnom sastavu (Mateo Paulišić, Aldo Foško, Martin Galant, Dominik Ujčić, Donat Gnjatović i Marko Roce) nastupili su brojni prijatelji benda: violinistica Iva Gortan, klarinetist Rudi Ferenac, pijanistica Aida Vidan i gitarist Orjen Riđanović, kao i trviška klapa Teran koja se unatoč različitom glazbenom žanru sjajnim izvedbama uspješno uklopila u jazz večer.

Promjenu pravca mladih pazinskih glazbenika s dominantnog alternativnog rocka i punka na klasičnije glazbene vrste pokazao je i nastup još jednog mladog bend koji je nastao prije godinu dana. Blues Train čine Marin Anđelini, Luka Opašić, Alen Zgrablić i Anton Benčić, a odsvirali su nekoliko blues klasika.

Iz polumraka dvorane, pa se većim dijelom večeri nije znalo otkud dolazi misteriozni glas, koncert je duhovito vodio Goran Hrastić, inače bas klape Teran, kojem je to bio voditeljski prvijenac koji je uspješno položio.

glasistre.hr

1 komentar na “Talentirani jazzisti humanitarci”

  1. fan napisao:

    Fenomenalan koncert! Bravo naši! ;)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.