Talijanski konzul posjetio Pazin

Za gradonačelnika Pazina kandidirali se samo Krulčić i BubićTalijanski generalni konzul u Rijeci Flavio Rustico u utorak je posjetio Pazin te se sastao s tamošnjim gradonačelnikom Renatom Krulčićem s kojim je dogovorio suradnju u gospodarstvu i kulturi.

Načelno je dogovorena – to je pitanje u ingerenciji je Porečko-pulske biskupije – i obnova grobnice talijanskih vojnika u neposrednom okolišu župne crkve Svetog Nikole.

Kako bi zainteresirali talijanske investitore za ulaganja u pazinske poduzetničke zone talijanskom će se ministarstvu gospodarstva proslijediti podaci o pogodnostima i tehničkim karakteristikama tih zona.

Gradonačelnik Krulčić izrazio je želju za hrvatskim prijevodom edicija talijanskih iseljenika iz Pazina o gradu te zatražio posredništvo. Konzul Rustico koji se zainteresirao za pazinske kulturne, posebno književne projekte predložio je suradnju s izdavačkom kućom talijanske manjine Edit, a dogovorena je stalna suradnja između pazinskih odjela kulture i gospodarstva s istovjetnim odjelima talijanskog konzulata u Rijeci.

Konzulje potom posjetio srednjovjekovni Kaštel te nove prostore Zajednice Talijana.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.