Tatjana Grgorović izlaže u žminjskoj Kuli

tatjana_grgorovic_2014Samostalna izložba pulske umjetnice Tatjane Grgorović “Snivanje srcem” otvorena je u petak u žminjskoj Kuli, a bit će otvorena cijeli lipanj srijedom od 9 do 12, subotom od 10 do 14 i nedjeljom od 10 do 13 sati.

– Slikarica Tatjana cijelu površinu svile pokriva bojama slikajući makove, božure, perunike, a najčešće cvjetove iz mašte koje je mirisala u predivnim vrtovima Žminjštine, Brtonigle, Motovuna – Istre. Krhkost latica cvijeta vjerno i vješto je izrazila prozirnim, mekanim potezima kista na svili koja joj je pružila svoj sjaj.

Slikanjem na svili Tatjana Grgorović sanja srcem, oslobođena, jer je pronašla svoj put i izričaj, napisala je među ostalim u popratnom tekstu izložbe likovna umjetnica Vera Kos Paliska.

Autorica, inače diplomirana učiteljica razredne nastave i kriminalistica, u prizemlju Kule je izložila 20-ak slika izrađenih u tehnici slikanja na svili, dok su drugu i treću etažu galerije ispunila ulja na platnu i akrili.

Kao članica ULIKS-a Tatjana Grgorović sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji, a izlagala je i u Monfalconeu (Tržiću) u Italiji na međunarodnoj skupnoj izložbi u organizaciji Međunarodnog policijskog udruženja. U travnju 2010. predstavila je prvu samostalnu izložbu radova u Turističkoj zajednici Pule. Umjetnica se inače bavi uređenjem interijera te je voditeljica ženske kreativne radionice pri Klubu slijepih žena Istre.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.