Tea Golja: odlučno, transparentno, beskompromisno i inovativno!

Nositeljica liste Mosta NL za Skupštinu Istarske županije, izv. prof. dr. sc. Tea Golja, istaknula je kako se ponosi ljudima koji su stali uz Most, uveli nove standarde u hrvatsku politiku, te pokazali dostojanstvo u Saboru i Vladi.
‘Drugačiji smo, uvijek idemo prema čovjeku i branimo interese naših ljudi. Most je urušio i razotkrio vrijednosni sustav kriminalne privatizacije, razotkrio je korupciju koja se duboko ukorijenila u sve pore našega društva. Most je tražio odgovornost institucija i svih političkih elita zato jer smo drugačiji i zato što za nas obraz nema cijenu’, izjavila je Golja.

Njihove osnovne poruke u Istri su: odlučno, transparentno, beskompromisno i inovativno. Pozivaju na više demokracije, odgovornosti i inventivnosti u Istri.

Kako je istaknula Golja, u Istri treba težiti izvrsnosti, te poticati aktivizam građana i kulturu direktne demokracije.
‘Želimo našim obrtnicima, poljoprivrednicima, inženjerima, nastavnicima, znanstvenicima i drugima stvoriti povoljne uvjete u kojima oni mogu prosperirati, postići izvrsnost i doprinijeti rastu i razvoju županije. Želimo poticati industrijsko poduzetništvo s potencijalima generiranja visoke dodatne vrijednosti. Zalagat ćemo se za veća ulaganja u znanost, obrazovanje, ljudske resurse  (posebno u turizmu, a i vrlo rado ćemo poticati prekvalifikaciju osoba treće životne dobi), zdravstvo, sport, infrastrukturu’, rekla je Golja, te dodala da treba depolitizirati zdravstvo i odgovorno upravljati proračunom Istarske županije.

Pripisuje im se da su antimanjinski usmjereni.
‘Ja sam nositeljica liste i Talijanka sam, a na listi imamo pripadnike slovenske, bošnjačke i mađarske nacionalne manjine. Našu listu čine različiti profili ljudi, od pravnika, inženjera, magistara ekonomije, sveučilišnih profesora i docenata pa sve do prvostupnika ekonomije i Kulture i turizma’, pojasnila je Golja.

Na današnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je i bivši Mostov ministar zaštite okoliša i energetike izv. prof. dr. sc. Slaven Dobrović koji se osvrnuo na termoelektranu Plomin za koju je kazao kako je u 21 stoljeću njezina gradnja ekonomski i ekološki suluda.

Osvrnuo se i na gradnju Kaštijuna čija je cijena za građane još uvijek nepoznata, te kazao kako smatra da se ciljevi recikliranja s dva Centra za gospodarenjem otpada, ovim u Istri i drugim u Rijeci, ne mogu postići. Smatra da bi trebalo uravnotežiti selektivno prikupljanje otpada kako bi troškovi išli na teret svih korisnika.
Zaključio je kako u Istri ljude ne treba posebno educirati o selektivnom prikupljanju otpada, već im samo treba dati razumljiv sustav. (D.F./Foto: Manuel Angelini)

http://www.regionalexpress.hr/site/more/tea-golja-odluchno-transparentno-beskompromisno-i-inovativno

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.