Team Lampre Merida zauzeo cijeli podij, Sinkewitz šesti

2Danas (21. rujna) u Italiji se vozila jednodnevna cestovna biciklistička utrka GP Costa degli Etruschi UCI kategorije 1.1 u kojoj su dominirali domaći vozači. Na prva tri mjesta plasirali su se vozači talijanske Pro Tour momčadi Lampre Merida: Michele Scarponi, Diego Ulissi i Filippo Pozzato. U vrlo jakoj konkurenciji Patrik Sinkewitz iz pazinske Meridiane Kamen je završio na šestom mjestu kao jedini netalijan u prvih deset.

Očekivalo se je da će talijani pokazati zube jer je ova utrka jedna od posljednjih prije Svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u Firenzi od 22. do 29. rujna te samim time u pitanju im je bio plasman u talijansku selekciju za cestovnu utrku na prvenstvu.

Na samom početku utrke u bijeg je otišla grupa od petnaest vozača u kojoj je bio i Hrvat Endi Širol (Meridiana Kamen Team) ali bijegunci su ubrzo uhvaćeni. Odmah nakon njih ide u bijeg šestorka te stvara prednost od 3 minute ispred glavne grupe.

Nakon nešto više od 100 kilometara pazinska momčad Meridiana Kamen počinje pojačavati tempo glavne grupe radi interesa svog lidera Patrik Sinkewitza te uspijevaju smanjiti vodstvo grupe u bijegu.

Za Meridianu Kamen osim Sinkewitza i Širola vozili su i kontrolirali grupu, Hrvati Massimo Demarin, Emanuel Kišerlovski i Luka Grubić i Talijani Enrico Rossi, Alberto Di Lorenzo i Antonio Testa.

Bijegunci su uhvaćeni 20 kilometara do cilja te glavni favoriti za pobjedu počinju se međusobno napadati. 10 kilometara do kraja utrke, na vrhu posljednjeg brda Torre Segalari vodeći su pobjednik ovogodišnjeg Gira Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) te Diego Ulissi (Lampre Merida) i Patrik Sinkewitz (Meridiana Kamen Team). Iza njih s 12 sekundi zaostatka na vrh dolaze Michele Scarponi i Filippo Pozzato (Lampre Merida) te Ivan Santaromita i Rinaldo Nocentini (selekcija Italije). 2 kilometara do kraja četvorka uspijeva uhvatiti vodeću trojicu. U zadnji kilometara momčad Lampre Meride ulazi u velikoj prednosti s tri svoja vozača u prvoj grupi. Tu činjenicu iskorištavaju te uzimaju sva tri mjesta na podiju (Scarponi, Ulissi i Pozzato). Slijede Nocentini, Santaromita te kao šesti na cilj ispred Nibalija dolazi Sinkewitz.

Ovaj rezultat Sinkewitza je i plod odlične vožnje cijele momčadi iz Pazina koja je kontrolirala glavnu grupu i bjegunce te svog lidera držala na vrhu grupe te samim time mu omogućila da napravi ovakav rezultat.

Talijanska televizija RaiSport2 večeras u 19:00 sati prikazati će najzanimljivije trenutke današnje utrke.

Sutra, u nedjelju (22. rujna) se vozi GP Industria & Commercio di Prato. Specifičnost ove utrke je i u tome što se vozi i jednim dijelom staze na kojoj će se voziti i Svjetsko prvenstvo 29. rujna.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.