Tema Istrakona 2013: Elementi

14. Istrakon će se održati od 22. do 24. ožujka u pazinskom Spomen domu a odabrana tema je „Elementi“. Kroz tu temu staviti će se naglasak na fantasy svijet, ali kako javljaju organizatori Udruga „Albus” iz Pazina i dalje se ostaje vjernim kvalitetnim znanstvenim i SF predavanjima. Istrakon će ove godine kroz predavanja, igre i ostale aktivnosti objediniti pet klasičnih elemenata: zrak, zemlju, vodu, vatru i eter, ali i mnoge druge kombinacije elemenata.

Ove godine će se većom ponudom radionica za sve uzraste pokušati aktivnije uključiti posjetitelje, a pogotovo djecu.

Elementi kao osnovne sastavnice života pojavljuju se od pamtivijeka. Neizostavni su dio kozmologija različitih kultura, nekih mitologija, okosnica rada velikih klasičnih filozofa, esencijalni dio alkemije koja je preteča suvremene kemije. Iz Albusa žele pokriti široko područje koje je vezano uz ovu temu, od književnosti i filma gdje su elementi često predmet magije, preko alternativne znanosti do najrecentnijih otkrića i napredaka u znanosti, pogovo u kemiji i fizici. Namjera organizatora je osvrnuti se i na još neotkrivene elemente na čije postojanje teoretičari ukazuju.

“Naznake da nam predstoje ovakva velika otkrića znak su da usprkos stupnju tehnološkog razvoja naše civilizacije, još uvijek nismo objasnili ono što je ELEMENTarno. ? :)”

Više o samom Istrakonu te sve ostale informacije možete pronaći na sljedećim stranicama:

istrakon.hr
Facebook event: Istrakon 2013″

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.