Temperatura zraka na Pazinštini noćas pri tlu pala na 4°C, u Slavonskom Brodu 2°C!

Sukladno najavama, protekla noć bila je neuobičajeno svježa na cijelom području, naročito u unutrašnjosti Istre. Najniže temperature zraka izmjerile su naše meteorološke postaje na Pazinštini. U Ivolima je bilo samo 5,7°C, što je iznimno niska vrijednost za prvi dio kolovoza.

Hladno je bilo i na Žminjštini te Buzeštini, a vrlo svježih 7,7°C izmjereno je i u Flengima na zapadu Istre. Na 5 centimetra od tla u Finidi kraj Muntrilja bilo je 6,3°C, dok je prema podacima DHMZ-a u Pazinu pri tlu izmjereno samo 4°C!

Zanimljivo je spomenuti kako se u prvom dijelu noći djelomice naoblačilo, što je znatno usporilo pad temperature zraka. Da je ostalo vedro cijelu noć izmjerene vrijednosti bile bi još i niže.

Vrlo hladno bilo je i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske, ali i u gorju. U Slavonskom Brodu na 5 centimetara od tla izmjereno je samo 2°C, dok je tek stupanj više zabilježen u Križevcima, Varaždinu, Ogulinu i Karlovcu. Temperatura je čak i uz obalu pala na neuobičajeno niske vrijednosti, tako je u Rijeci pri tlu bilo samo 8°C.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.