Teška, ali uspješna godina za DTI Pazin

dti_pazin_2011.jpgDruštvo tjelesnih invalida Pazin održalo je svoju redovitu godišnju skupštinu udruge u konobi „Bani“ jednom od rijetkih ugostiteljskih objekata na Pazinštini koji je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom. Odaziv članova bio je vrlo velik (oko 40) uzme li se u obzir da udrugu čine osobe sa 40% i više tjelesnog invaliditeta.

Pozivu su se odazvali i brojni gosti, među njima i Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Pazina, Boris Demark i voditelj Dnevnog boravka za starije osobe u Pazinu, Radenko Vadanjel. Prisutni su bili i supružnici Cvetko i Dragica Simičić iz Zarečja koji su članovima DTI Pazin donirali preko 300 kg jabuka iz vlastitog uzgoja koje su podijeljene prisutnim članovima udruge i gostima, dok će se odsutnim članovima dostaviti naknadno.

Na samom početku vlasnik konobe „Bani“ gospodin Hodžić uz pozdravnu riječ dobrodošlice izvijestio je prisutne da su odlučili pridružiti se akciji prikupljanja sredstava za kupnju kombi vozila za DTI Pazin u iznosu večere oko (4-5 tisuća kuna).

U radnom dijelu skupštine predsjednik Gracijano Turčinović podnio je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2010. godinu. Usprkos financijskim problemima program rada izvršen je u cijelosti. Održane su brojne aktivnosti, druženja, predavanja, rekreativni susreti i izleti, akcije upozoravanja na problematiku osoba s invaliditetom, sudjelovanje na Božićnom sajmu…

Posebna se pažnja tijekom 2010. posvetila prikupljanju sredstava za nabavu kombi vozila prilagođenog potrebama osoba s invaliditetom, te je dosad prikupljeno 105.000 kuna. Uz zahvalu brojnim donatorima izražena je nada da će se u ovoj godini uspjeti prikupiti potrebna sredstva.

Najaktivnijim članovima sa najvišim stupnjem invalidnosti Sonji Soldatić, Gracijeli Matejčić, Donateli Duraković i Dušici Aničić dodijeljena su priznanja, a zahvalnica za doprinos radu društva uručena je vanjskom suradnik Dariju Brajkoviću.

Nakon radnog dijela skupštine uslijedilo je ugodno druženje uz večeru, pjesmu i zabavu, javljaju iz DTI Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.