TeTa – festival terana i tartufa suta u Motovunu

TeTaU Motovun ove subote 25. rujna dolazi TeTa. Cilj festivala terana i tartufa je da se u Motovunu okupe istarski vinari koji proizvode najpoznatije istarsko crno vino. Motovun je ipak poznat po tartufima pa ni ova manifestacija neće proći bez ovog afrodizijaka.

Manifestacije započinje u 14 sati svečanim otvorenjem festivala s geografskim porijeklom „TeTa“. Na Trgu Andrea Antico će se nakon toga dodijeliti priznanja nagrađenim vinarima. Od 16 sati u Hotelu Kaštel degustacije će voditi sommelier Sandi Paris. O tartufima će u Hotelu predavanje održati mr.sc. Vlasta Radoičić. Govorit će o klasifikaciji, karakteristikama i osebujnosti tartufa. Posebna pažnja biti će usmjerena na odabir staništa i čuvanje bijelog tartufa. Predavanje počinje u 17:30. U 18:30 na glavnom Trgu izabrati će se i proglasiti najveći tartuf „Veli Jože“.

Projekcije dokumentarnih filmova o tartufima prikazivati će se u kinu Bauer; dok će se u prostoru galerije iznad Donjih gradskih vrata u vremenu od 11:00 do 17:00 moći pogledati Izložbu povodom Dana Istarske županije.

Bogata gastronomska ponuda u ugostiteljskim objektima biti će začinjena jelima od tartufa, uz to moći ćete kušati i najbolje terane Istre.

Cjelodnevni program biti će popraćen svirkom kvarteta Istria, a i 21 sat počinje zabava uz Gustafe i Klapu Motovun.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.